Ny og bedre A4 Avant

Dette er utvilsomt en av de aller beste stasjonsvognene på markedet i dag.

Publisert
Sist oppdatert

IBIZA (DinSide Motor): Det er snart gått et halvt år siden vi prøvekjørte nye Audi A4 sedan og kunne formidle de positive inntrykkene på disse sidene. Nå er turen kommet til stasjonsvognen, eller Audi A4 Avant som er den klassiske betegnelsen.

Viktig nykommer

Med bakgrunn i den ovennevnte lanseringen samt påfølgende test av A4 sedan med toliters dieselmotor, forventet vi ingen nedtur i anledning lanseringen av stasjonsvognen - og det ble det da heller ikke. Vi fikk anledning til å prøvekjøre den nye stasjonsvognen, utvilsomt Audis viktigste bil i det norske markedet, med forskjellige motoriseringer og utstyrsnivåer.

Mye å velge i

I første omgang blir åtte versjoner tilgjengelige i Norge, men etter hvert kommer ut stort antall kombinasjoner av drivstofftype, transmisjon og for- eller firehjulsdrift til å bli tilgjengelige (se tabell nederst i artikkelen).

Tøff og elegant design

A4 Avant er etter vår mening designmessig vellykket og selv om stasjonsvognsilhuetten nødvendigvis fremstår som tyngre enn sedanens linjeføring, synes vi lasteavdelingen bak er blitt helhetlig integrert på en elegant måte. Forfra og skrått forfra ser bilen unektelig tøff ut, særlig med xenonlys som tilleggsutstyr med de tilhørende diodene som fungerer som kjørelys. Bilen er noe lavere og tydelig bredere enn forgjengeren og har betydelig bredere sporvidde. Dette bidrar til den aggressive og noe sammenkrøpne fremtoningen - samtidig som den bidrar til de forbedrede kjøreegenskapene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer