Ny og billig SUV fra Toyota

Populære Toyota Rav4 får en mindre og billigere bror. Urban Cruiser er en ny mini-SUV fra Toyota.

Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at det har vært lite blest om den på forhånd, er nyheten om at Toyota kommer med en liten SUV i klassen under de typiske folke-SUVene spennende, ikke minst her til lands hvor nybilkjøperne elsker både Toyota og SUVer.

Konsept til produksjon på to år

Første gang vi hørte om Urban Cruiser var på bilutstillingen i Genève for to år siden. Da ble den vist som konseptbil. Nå er det imidlertid produksjonsvarianten som skal vises frem for publikum. Toyota selv omtaler bilen som en miljøansvarlig liten SUV beregnet på de urbane SUV-kjøperne. Etter alt å dømme får den også drift på alle fire hjul, men om det også kommer en forhjulsdrevet variant er usikkert.

Liten, men stor nok?

Sammenlignet med Rav4 er Urban Cruiser en god del kortere, men i forhold til småbilen Toyota Yaris som kun måler 375 centimeter, blir den større og trolig også en god del romsligere. Det er likevel neppe snakk om noen fullverdig familiebil, men snarere nok en trendy individualistbil. Men vi skal også huske på at Yaris er svært god på plassutnyttelse, slik at det ikke er umulig at Urban Cruiser vil representere et reelt og ikke minst billigere alternativ til Rav4 for ganske mange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer