Ny og billig SUV fra Toyota

Populære Toyota Rav4 får en mindre og billigere bror. Urban Cruiser er en ny mini-SUV fra Toyota.

Publisert
Sist oppdatert
...bilen skal i salg i Norge.


Til tross for at det har vært lite blest om den på forhånd, er nyheten om at Toyota kommer med en liten SUV i klassen under de typiske folke-SUVene spennende, ikke minst her til lands hvor nybilkjøperne elsker både Toyota og SUVer.

Konsept til produksjon på to år

Første gang vi hørte om Urban Cruiser var på bilutstillingen i Genève for to år siden. Da ble den vist som konseptbil. Nå er det imidlertid produksjonsvarianten som skal vises frem for publikum. Toyota selv omtaler bilen som en miljøansvarlig liten SUV beregnet på de urbane SUV-kjøperne. Etter alt å dømme får den også drift på alle fire hjul, men om det også kommer en forhjulsdrevet variant er usikkert.

Liten, men stor nok?

Ny og billig SUV fra Toyota

Ny og billig SUV fra Toyota

 1. Stort bilde


Sammenlignet med Rav4 er Urban Cruiser en god del kortere, men i forhold til småbilen Toyota Yaris som kun måler 375 centimeter, blir den større og trolig også en god del romsligere. Det er likevel neppe snakk om noen fullverdig familiebil, men snarere nok en trendy individualistbil. Men vi skal også huske på at Yaris er svært god på plassutnyttelse, slik at det ikke er umulig at Urban Cruiser vil representere et reelt og ikke minst billigere alternativ til Rav4 for ganske mange.

Firkantet

Foreløpig har Toyota kun sluppet ett bilde, men det viser en bil som tydelig har hentet inspirasjon fra både storebror Rav4, men også langt større og mer terrenginspirerte kjøretøy. Også med konsernfetter Daihatsu Terios deler Urban Cruiser en god del trekk.

Konseptversjonen vist for to år siden
Konseptversjonen vist for to år siden Vis mer
Ny og billig SUV fra Toyota


Hva slags motorer Urban Cruiser kommer med, er usikkert, men hos Toyota burde det være godt med alternativer både på bensin- og dieselsiden.

Ikke alene

Selv om hovedtyngden av SUV-salget i Norge ligger i folkeSUV-klassen, får ikke Urban Cruiser kapre alle mini-SUV-kundere uforstyrret. Biler som nevnte Daihatsu Terios, Suzuki SX4 og Fiat Sedici tilbyr allerede i dag firehjulsdrift og forhøyet bakkeklaring i små karosserier og til lave priser.

Til sommeren?

Toyota Urban Cruiser skal vises på bilutstillingen i Genève som åpner i begynnelsen av mars. Den norske Toyota-importøren er knappe med informasjonen, men bekrefter at bilen skal i salg i Norge.

Tidspunktet er enn så lenge uvisst, men vi vil anta at det er gode muligheter for at de første bilene finner veien hit allerede til sommeren. Vi kommer tilbake med flere opplysninger når de lar seg oppdrive. Ei heller prisene er klare, men regn med at den starter betydelig under Rav4.

 • Stort bilde ser du her.
 • Her finner du mer Toyota-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer