Ny og ekstrem GT3

Porsche er midt inne i oppgradering av 911-rekka. Nå har turen kommet til GT3.

Ny og ekstrem GT3
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at det finnes 911er med mer effekt har alltid GT3, som ikke har turbo, blitt ansett som en av de viktigste og riktigste 911ene. Den er lett, har ikke lading og er svært frisk i frasparket.

Den nye GT3 har i tillegg til visuelle oppgraderinger og ansiktsløfting, også fått ny motor. I forhold til dagens modell har ny GT3 fått 20 hestekrefter ekstra. Den har nå med andre 435 hestekrefter. Slagvolumet har også økt fra 3,6 til 3,8 liter. Variocam er Porsches justerbare kamaksler. I dag har GT3 Variocam bare på innsug. På den nye har den også Variocam på eksossiden.

0 til 100 går unna på 4,1 sekunder og toppfarten er 312 kilometer i timen.

Antiskrens???

Nytt på GT3 er også antiskrenssystem som hos Porsche heter PSM (Porsche Stability Management). For de som fikk angst nå kan vi roe nervene som måtte oppstå med at systemet kan deaktiveres i to trinn. Da er du tilbake til gamle dager hvor det er fri flyt av effekt hjulene uansett hendelser.

Ny oppfinnelse

Videre kommer det noe som Porsche kaller PADM (Porsche Active Drivetrain Mount). Dette er automatiske motorfester/motordempere som er elastiske til daglig for å bedre komforten, men som under hard kjøring strammer seg til slik at motoren rett og slett står mer stille i motorrommet. Dette er gjort for at motorens små bevegelser i motorrommet ikke skal påvirke kjøreegenskapene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer