Ny og kraftigere Honda Transalp

Den viktigste forskjellen mellom nye og gamle Transalp, er motorvolumet. Mens den utgående modellen hadde et slagvolum på 583 kubikkcentimeter, har arvtakeren fått 647 ccm.

Publisert

Det er imidlertid ikke noen revolusjonerende nyhet som sørger for fremdriften i den nye Honda XL650V Transalp. Motoren er i utgangspunktet den samme som satt i forgjengeren, en væskekjølt tosylindret v-motor. Honda har imidlertid økt slagvolumet med 64 kubikkcentimeter. Som forgjengeren har XL650V kun tre ventiler per sylinder og enkel overliggende kamaksel.

Fem nye hester

Og Honda har tydeligvis satset på å øke kreftene i mellomregistret fremfor å ta ut flest mulig hestekrefter. Effektuttaket har nemlig økt med sparsomme fem hestekrefter, fra 50 til 55. De 55 hestekreftene kommer til sin rett ved 7.500 omdreininger per minutt. Motoren yter 56 Nm ved 5.500 omdreininger.

Større tank og ny bakdemper

Rammen er stort sett den samme som satt i forgjengeren og hjulavstanden er fortsatt 151 centimeter. Sittehøyden er imidlertid senket med sju millimeter til 843, og tankvolumet er økt fra 18 til 19,6 liter. Større tank gjør Transalp enda mer brukervennlig på langturer.

Bremseskiven bak er fortsatt 240 millimeter i diameter, men bremsekalipperne er flyttet nærmere bremsevæskebeholderen, noe som ifølge Honda skal gi større bremsekraft. De to bremseskivene foran har faktisk har blitt mindre - diameteren er nemlig redusert fra 276 til 256 millimeter. Honda har imidlertid kompensert for den reduserte størrelsen ved å bytte ut den gamle bremsepumpen med en kraftigere modell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer