Sjekk Kia XCeed:

Ny og ladbar SUV

Kia lanserer snart en ny og spennede SUV. Og til neste år blir den enda mer spennende.

NY KIA-SUV: Xceed er kompakt med 440 cm i lengden - og blir en stilig nykommer. Dessuten: Den blir ladbar! Foto: Kia
NY KIA-SUV: Xceed er kompakt med 440 cm i lengden - og blir en stilig nykommer. Dessuten: Den blir ladbar! Foto: Kia Vis mer
Publisert

XCeed er en helt ny crossover fra Kia, og fjerde modell i Ceed-rekken. Fra før finnes Ceed kombi, Ceed stasjonsvogn og ProCeed (en slags shooting brake). Nå kommer en sporty SUV som er bygd på samme lest.

- Det er økende etterspørsel etter biler som er mer dynamiske enn de tradisjonelle SUV-ene, både med tanke på utseende og kjøreegenskaper. Men: Kundene vil ikke kompromisse på de praktiske egenskapene en større bil gir, sier Emilio Herrera, sjef for Kia Motors i Europa.

Et sporty alternativ

Nye XCeed er designet på Kias designsenter i Frankfurt, under ledelse av Gregory Guillaume, Vice President Design i Kia Motors Europa.

Bilen har sitt eget oppsett av understellet, i forhold til de andre variantene av Ceed, og Kia påstår at et lavt tyngdepunkt skal gjøre den mer engasjerende å kjøre, sammenlignet med en typisk familie-SUV.

Bakkeklaringen er på 184 mm (med18 tommers dekk).

God plass

Selv om den er kompakt, skal XCeed tilby god plass. Bilen skal være mer dynamisk enn de høyere konkurrentene. Den er altså lavere enn en SUV, men med høyere bakkeklaring enn en kombi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer