Ny og lekker Jaguar prøvekjørt

Jaguar XF er britenes nye satsning i øvre mellomklasse. Vi har kjørt den og latt oss sjarmere.

Publisert
Sist oppdatert

Jaguar kjemper litt på siden av de store premiummerkene Mercedes-Benz, BMW og Audi. XFs forgjenger, S-type, klare aldri helt å matche henholdsvis E-klasse, 5-serie og A6. Men der S-type var retropreget og litt spesiell, er XF moderne og noe av det friskere vi har sett fra Jaguar på mange år.

Fra konsept til produksjon

Det gjelder eksempelvis designen. Sluttresultatet er ikke like tøft som konseptbilen C-XF, men den Aston Martin-inspirerte hekken og den kupelignende profilen er i stor grad beholdt. Foran preges XF av en ganske stor og åpen grill med et klassisk Jaguar-emblem i midten.

Fire motorer

XF kommer med fire motorer, tre går på bensin og én på diesel. Førstnevnte gruppe består av en 3,0-liter og en 4,2-liter, samt en kompressormatet versjon av denne. Dieselmotoren er den velkjente 2,7-literen som vi kjenner fra en lang rekke biler helt fra Jaguar XJ til Citroën C5.

Vi har prøvd dieselmodellen og den selvpustende 4,2-literen. Vi presiserer at dette er en prøvekjøring og ikke en fullverdig test ettersom vi ikke fikk anledning til å kjøre bilene gjennom vårt vanlige testprogram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer