Ny og meget spesiell Mustang

Det er naturlig at den spesielle 45-årsutgaven av Ford Mustang får navnet til sitt opphav - Iacocca.

Lee Iacocca med sin egen 45-årsjubileumsutgave Silver Edition Mustang
Lee Iacocca med sin egen 45-årsjubileumsutgave Silver Edition Mustang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er 45 år siden Lee Iacocca lanserte Ford Mustang med brask og bram på verdensutstillingen i New York. Fra den berømte "Pony car"-modellen ble lansert i 1964 og frem til i dag er det blitt fem generasjoner av bilen som bærer det som i dag er Fords eldste modellnavn, og mer enn åtte millioner eksemplarer er blitt solgt.

En av bilindustriens kjemper

Den frittalende Lido Anthony Iacocca er kanskje mest kjent for å ha reddet Chrysler fra konkurs i 1979, men det er som Mustangens far han har en plass i bilentusiastenes hjerter. De samme vil også helst glemme at han hadde noe med den skandaleomsuste Ford Pinto å gjøre. I 1987 sto han bak Chryslers overtagelse av Lamborghini, som i dag eies av Audi. Iacocca er også en av mennene bak den moderne flerbruksbilen - et konsept han brakte med seg fra Ford til Chrysler og som ble til suksessmodellen Dodge Caravan/Plymouth Voyager (som vi kjenner som Chrysler Voyager).

Jubileumsutgave

I år fyller Iacocca 85 år, og det er muligens derfor Ford ikke har villet vente til det runde 50-årsjubileet med en helt spesiell Iacocca-modell. Uansett er dette en helt egen modell som har fått det eksplisitte navnet Iacocca Silver 45th Anniversary Edition Ford Mustang. (Puh!)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer