Ny og rimelig fleksibil fra Opel på gang

Opel jobber med en ny liten fleksibil. Annen generasjon Meriva er på vei.

Publisert
Sist oppdatert
Designmessig vil man trolig satse litt friskere enn med dagens utgave.


Vi har allerede sett konseptbilen. Her er noen flere spionbilder av den virkelig produksjonsvarianten av den smarte lille fleksibilen. Til tross for all den svarte plasten, kan vi allerede nå vite en hel del om hvordan denne bilen vil bli seendes ut til slutt.

Femseter

For det første virker den nye bilen noe større enn nåværende variant som er rett over fire meter. Meriva kommer likevel ikke til å få mer enn fem seter, men disse sitteplassene kommer til gjengjeld til å være ganske romslige.

Fleksibel

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer

Ny og rimelig fleksibil fra Opel på gang

 1. Store bilder av Opels kommende fleksibil


Setesystemet Flexspace sørger for at alle setene kan reguleres individuelt både hit og dit for å optimere plassforholdene for fire eller fem personer. I tillegg kan setene legges ned dersom du trenger maksimalt med lasteplass.

Spesiell dørløsning

Kanskje vel så spennende er det man kaller Flexdoors. Det innebærer at bakdørene er hengslet i bakkant og gjør underverker for innsteget til baksetet. I tillegg er det jo litt morsomt og forbindes gjerne med artige biler som Rolls-Royce Phantom, Mazda RX-8 og Mini Clubman.

Motorer

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer


Når det gjelder motorer, regner vi med at Opel kommer til å plukke det meste fra hyllene sine. Det vil si at de fleste motorene nok kommer til å hentes fra Opel Corsa og trolig strekke seg fra effekter fra 90 til 180 hestekrefter. Sistnevne sitter i dag i Meriva OPC og vil nok trolig ikke være med fra starten, i alle fall ikke i denne trimmingsgraden.

Vi utelukker imidlertid ikke at det kan kommer helt nye motorer i Meriva ettersom det fortsatt er en stund til den kommer på markedet.

Design

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer


Designmessig vil man trolig satse litt friskere enn med dagens utgave. Noe av poenget med konseptbiler er å vise hvilken retning man er på vei når det gjelder det visuelle. Og ut fra Meriva Concept å dømme, ser ting bra ut.

Forbedret førermiljø

Det er ikke så lett å si så mye ut i fra disse spionbildene, men de første glimtene av interiøret virker lovende. Så vet vi da også at Opel har erkjent at dette er et område de trenger å forbedre seg på. At man har begynt det arbeidet allerede, ser vi eksempelvis på Insignia.

2010

Neste generasjon Opel Meriva skal trolig vises først høsten 2009. Vi tipper den kommer på det norske markedet om lag halvannet år.

 • Les mer om Meriva Concept her.
 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Opel-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer