Ny og rimelig fleksibil fra Opel på gang

Opel jobber med en ny liten fleksibil. Annen generasjon Meriva er på vei.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har allerede sett konseptbilen. Her er noen flere spionbilder av den virkelig produksjonsvarianten av den smarte lille fleksibilen. Til tross for all den svarte plasten, kan vi allerede nå vite en hel del om hvordan denne bilen vil bli seendes ut til slutt.

Femseter

For det første virker den nye bilen noe større enn nåværende variant som er rett over fire meter. Meriva kommer likevel ikke til å få mer enn fem seter, men disse sitteplassene kommer til gjengjeld til å være ganske romslige.

Fleksibel

Setesystemet Flexspace sørger for at alle setene kan reguleres individuelt både hit og dit for å optimere plassforholdene for fire eller fem personer. I tillegg kan setene legges ned dersom du trenger maksimalt med lasteplass.

Spesiell dørløsning

Kanskje vel så spennende er det man kaller Flexdoors. Det innebærer at bakdørene er hengslet i bakkant og gjør underverker for innsteget til baksetet. I tillegg er det jo litt morsomt og forbindes gjerne med artige biler som Rolls-Royce Phantom, Mazda RX-8 og Mini Clubman.

Motorer

Når det gjelder motorer, regner vi med at Opel kommer til å plukke det meste fra hyllene sine. Det vil si at de fleste motorene nok kommer til å hentes fra Opel Corsa og trolig strekke seg fra effekter fra 90 til 180 hestekrefter. Sistnevne sitter i dag i Meriva OPC og vil nok trolig ikke være med fra starten, i alle fall ikke i denne trimmingsgraden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer