Ny og rimelig modell fra Kia

Miljø er det store temaet på årets bilutstilling i Paris. Kia prioriterer ikke annerledes og viser hva de har tenkt å satse på, i tillegg til en helt ny modell.

Publisert
Sist oppdatert

Vi starter med det siste, logisk nok. For det mest interessante på kort sikt fra Kia i denne omgang, er en splitter ny modell som definitivt er aktuell her til lands. Soul er navnet den får når den kommer hit til Norge tidlig på vårparten neste år.

Høybygd

Det er vanskelig å plassere Soul i noen etablert klasse. Det dreier seg nemlig om en slags crossover, slik Kia selv omtaler den. Størrelsesmessig er den litt mindre enn kompaktklassebiler som Volkswagen Golf, Ford Focus og Kias egen cee’d. Men høyden gjør den nok vel så romslig innvendig som disse i praksis.

To motorer

Foto: Kia
Foto: Kia Vis mer

Ny og rimelig modell fra Kia

 1. Store bilder av nye Kia Soul


To motorer blir tilgjengelig, begge på 1,6 liter. Dieselvarianten yter 115 hester og bensinversjonen 126 hestekrefter. Førstnevnte kommer også med like mange hester som bensinversjonen, men det er uvisst om denne vil bli tatt til Norge. Prismessig vil Soul trolig havne i omtrent samme landskap som cee’d, tilsvarende utstyrt og motorisert.

Hybrid

Både Soul og cee’d vises som hybridbiler på årets Paris-utstilling. Dette er snakk om rene konseptbiler, men ut fra de tekniske dataene å bedømme, er de ikke så altfor fjernt fra virkeligheten. Etter hva vi erfarer kan det være snakk om produksjon om omtrent et par år. Cee’d skal klare seg med 0,48 liter og 114 gram CO2 på blandet kjøring. Da har den en 1,6-liters bensinmotor og en 20-hesters el-motor. Girkassen er trinnløs.

Hydrogen

Foto: Kia
Foto: Kia Vis mer


Mest fremtidsorientert er brenselcellebilen Sportage FCEV. Denne el-bilen har en forbrenningsenhet som drives av hydrogen som i sin tur lader opp litiumion-batteriene.

Nytt er det også at Kia har utviklet et system for automatisk slukking og starting av motoren i cee’d. Dette blir tilgjengelig tidlig neste år.

 • Se store bilder av Kia Soul her.
 • Her finner du mer Kia-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer