Ny og stor Mini

Etter mye spekulasjoner og mange spionbilder presenteres endelig Mini Clubman i sin helhet.

Publisert
Sist oppdatert

Som vi kunne fastslå i vår nylig gjennomførte test av nye Mini, er den en utrolig morsom bil på alle måter. Men særlig praktisk er den ikke. Både baksete og bagasjerom er trangt, og for familiemennesker og folk som jevnlig har behov for å flytte større gjenstander, har Mini rett og slett ikke vært et gjennomførbart bilvalg.

Forlenget

Det vil man nå gjøre noe med og tilbyr en forlenget og svært særpreget utgave av nye Mini. Hele bilen har blitt 24 centimeter lengre og totallengden er nå 394 centimeter, omtrent som som de minste i småbilklassen.

Bedre bakseteplass

Ny og stor Mini

Ny og stor Mini

 1. Store bilder
Ny og stor Mini


Akselavstanden har vokst med åtte centimeter og det skal først og fremst sørge for bedre plass til baksetepassasjerene. Benplassen har økt like mye som avstanden mellom hjulene. Det bør betyr at det nå faktisk er fullt mulig for vanlige mennesker å sitte der bak.

Større bagasjerom

Bagasjerommet har også vokst, fra 160 til 260 liter. Fortsatt ikke imponerende, men dersom du legger ned baksetene har du hele 930 liter tilgjengelig.

Spesielle dørløsninger

Viktige mål, men det mest oppsiktsvekkende er kanskje den spesielle dørløsningen på Clubman. Den er nemlig femdørs, men ikke i tradisjonell forstand. De to fremdørene er vanlige, men baksetepassasjerene må klare seg med én inngang, plassert på høyre side. Bakdøren er av ”selvmordstypen” som er bakhengslet og overlappet av fremdøren.

Lett gjenkjennelig

Hekken preges av to små sidehengslede dører, slik som er vanlig på varebiler. Til sammen blir det altså fem dører selv om bare to av dem er vanlige. D-stolpen er kraftig og usedvanlig loddrett. Resultatet er at Clubman er svært lett å gjenkjenne på både kort og lang avstand. Fronten er som på vanlige Mini.

Ikke One

Ny og stor Mini


Det er også motorutvalget, med et lite unntak av One-motoren på 1,4 liter og 95 hester som trolig anses som litt for spinkel for den 75 kilo tyngre Clubman.

Cooper + S og D

Det betyr at plasstrengende Mini-kjøpere kan velge mellom Cooper, Cooper S og Cooper D. Førstnevnte gjør 0-100 på 9,8 sekunder og krever med diverse energisparende innretninger som regenerering av bremsekraft og automatisk start-stopp-teknikk kun 0,55 liter per mil. Disse tiltakene går under navnet Efficient Dynamics og blir også standard på vanlige Mini fra og med høsten.

Tilsvarende tall for Cooper S og Cooper D er henholdsvis 7,6 sekunder og 0,63 liter per mil og 10,4 sekunder og 0,41 liter.

Mini Clubman skal vises på bilutstillingen i Frankfurt i september. Til Norge kommer den litt utpå vårparten.

 • Store bilder av Mini Clubman.
 • Her finner du mer Mini-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer