Ny og større Opel Corsa på vei

"Never change a winning car", sier et kjent ordtak, lett omskrevet. Men utviklingen går raskt i bilbransjen, og det er nå sju år siden Opel lanserte en ny Corsa. Derfor kommer Opel nå med en helt ny bil, hvor kun navnet er beholdt.

Publisert

Tredje generasjon Opel Corsa vil komme i salg i Europa fra høsten, og har mye å leve opp til. Det er solgt over ni millioner eksemplarer av Corsa, og den lille Opelen er fortsatt svært populær. Corsa er for eksempel den ellevte mest populære bilen i Tyskland.

Høye baklys

Opel har valgt å gjøre de største synlige endringene på bilens bakpart. Hekken på den nye Corsaen minner med sine høytsittende og dominerende baklys om både Ford Focus og Fiat Punto. Fronten skiller seg imidlertid mindre fra dagens Corsa, selv om lyktene er blitt mer aggressive. Bilen vil som i dag bli tilgjengelig i både tre- og femdørs kombiutgaver. For å gi rusten litt å slite med, er karosseriet full-galvanisert, og fremtidige Corsa-eiere får 12 års gjennomrustnings-garanti.

Høye ambisjoner

Sikkerheten er ivaretatt ved to front- og to sidekollisjonsputer foran, aktive hodestøtter, fem trepunkts sikkerhetsbelter, beltestrammere og sikkerhetskarosseri. I tillegg er pedalene konstruert for å knekke ved kollisjon, slik at de er til mindre fare for føreren. Opel hevder at de faktisk har lagt så stor vekt på sikkerhet at de har ambisjoner om å klare å oppnå toppscore på Euro-NCAPs kollisjonstest. Skulle Corsa klare dette, ville det være en oppsiktsvekkende prestasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer