Ny og tøffere Chrysler Sebring

Med nye Chrysler Sebring satser Chrysler friskt mot konkurrenter som Volkswagen Passat, Opel Vectra og Ford Mondeo i den tøffe mellomklassen.

Publisert
Sist oppdatert

Nåværende Sebring har aldri blitt noen stor salgssuksess i Norge og fremstår i dag som relativt utdatert i forhold til resten av konkurrentene i mellomklassen. Det er derfor på tide med et modellskifte, og Chrysler håper at den nye modellen som kommer til Norge til våren skal sørge for at flere velger Chrysler. Oppgaven er imidlertid vanskelig. Konkurransen er tøff, og amerikanske biler har generelt fått lite innpass hos europeiske bilkjøpere i et segment som hovedsakelig er dominert av tyske og japanske biler.

Merketypisk design

Designen er inspirert av storebror 300C, så vel som av konseptbilen Airflite fra 2003. Dermed føyer den seg pent inn i rekken av nyere Chryslermodeller og kommer trolig til å vekke mer oppsikt enn mange av de litt mer designmessige anonyme konkurrentene.

Motorutvalg

Sebring kommer til Europa med tre motorer tilgjengelig. En 2,4-liters firesylindret motor som i kombinasjon med automatgir gir 172 hk, og en større V6 på 2,7 liter og 190 hk, utgjør bensinalternativene. I Europa blir trolig bestselgeren dieselalternativet på 140 hk og 320 Nm. Dette er samme motor som 2,0TDI fra Volkswagen-konsernet og finnes i biler som eksempelvis VW Golf og Passat og Audi A3 og A6. I forhold til de nyeste konkurrentene med common rail-tekonologi er denne motoren med pumpedyseteknologi relativt ukultivert, men byr på bra med kraft og vil trolig gi Sebring gode ytelser kombinert med et beskjedent forbruk. Om denne motoren er mulig å kombinere med automatgir, er ikke klart, men trolig må man klare seg med en manuell girkasse. Det er kanskje like greit i og med at automatkassen er en relativt umoderne sak med kun fire trinn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer