Ny Opel Astra forberedes

Opel jobber med en helt ny kompaktklassebil.

Publisert
Sist oppdatert
...vi føler oss ikke sikre på at Opel kommer til å gå for det etter hvert svært så velbrukte Astra-navnet.


Bilen skal ta over for dagens Astra som ikke lenger er blant de ferskeste alternativene i kompaktklassen. De fleste av konkurrentene har enten blitt fornyet de siste par årene eller skal fornyes i løpet av ganske kort tid. Volkswagen Golf kommer eksempelvis i helt ny utgave allerede nå til høsten.

Ikke helt i toppen

Dermed blir det tøft for Astra å hevde seg, og bilen fremstår ikke lenger som en av de beste i klassen. Men det er det sjelden at biler i dag gjør mot slutten av livssyklusen, og derfor jobbes det hardt for å få ferdig en ny generasjon Astra.

Nytt navn?

Ny Opel Astra forberedes

Ny Opel Astra forberedes

 1. Store bilder


Skjønt, vi føler oss ikke sikre på at Opel kommer til å gå for det etter hvert svært så velbrukte Astra-navnet. I klassen over skrotet man nylig Vectra til fordel for Insignia og vi tror det er en god mulighet for at tilsvarende skjer også med denne bilen. Nytt navn gir blankere ark å starte med.

Fem- og tredørs

Det er fortsatt for tidlig å si mye om hvordan denne bilen blir. Bilen på spionbildene er rimelig godt kamuflert og avslører ikke stort annet enn proporsjonene som virker å bli i ganske klassisk kombi-stil. Vi regner med at det også kommer en mer sporty tredørsversjon lik dagens GTC litt senere.

Motorer

Også rent teknisk er det lite som er kjent, men det er tvilsomt at det blir store utskiftninger på motorsiden. Fokuset vil nok hovedsakelig ligge på forbruk og utslipp, men regn med ganske sterke toppmotoriseringer likevel. Opel har blant annet gode tradisjoner for spreke OPC-modeller.

Neste år

Ny Opel Astra forberedes


Når det gjelder tidspunkt for lansering av denne bilen, snakker vi trolig 2009. Mange vil ha det til at Genève-utstillingen i mars er et trolig sted for første visning, men ut i fra hva vi erfarer er dette ikke tilfellet. I stedet tipper vi at den vil debutere på bilutstillingen i Frankfurt i oktober 2009. Det betyr at kalenderen nok vil vise 2010 før de første eksemplarene får norske skilter.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Opel-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer