Ny Opel Astra forberedes

Opel jobber med en helt ny kompaktklassebil.

Publisert
Sist oppdatert

Bilen skal ta over for dagens Astra som ikke lenger er blant de ferskeste alternativene i kompaktklassen. De fleste av konkurrentene har enten blitt fornyet de siste par årene eller skal fornyes i løpet av ganske kort tid. Volkswagen Golf kommer eksempelvis i helt ny utgave allerede nå til høsten.

Ikke helt i toppen

Dermed blir det tøft for Astra å hevde seg, og bilen fremstår ikke lenger som en av de beste i klassen. Men det er det sjelden at biler i dag gjør mot slutten av livssyklusen, og derfor jobbes det hardt for å få ferdig en ny generasjon Astra.

Nytt navn?

Skjønt, vi føler oss ikke sikre på at Opel kommer til å gå for det etter hvert svært så velbrukte Astra-navnet. I klassen over skrotet man nylig Vectra til fordel for Insignia og vi tror det er en god mulighet for at tilsvarende skjer også med denne bilen. Nytt navn gir blankere ark å starte med.

Fem- og tredørs

Det er fortsatt for tidlig å si mye om hvordan denne bilen blir. Bilen på spionbildene er rimelig godt kamuflert og avslører ikke stort annet enn proporsjonene som virker å bli i ganske klassisk kombi-stil. Vi regner med at det også kommer en mer sporty tredørsversjon lik dagens GTC litt senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer