Ny Opel Astra kabriolet på vei

Nå har Opel kappet taket av Astra igjen, men smør deg med tålmodighet.

Nå er det første teaserbildet av Nye Opel Astra dukket opp.
Nå er det første teaserbildet av Nye Opel Astra dukket opp. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nye Opel Astra er annonsert også som en kabriolet, og nå er det første teaserbildet dukket opp. Bilen, eller i det minste en konseptversjon av den, er ventet å se på bilutstillingen i Frankfurt til høsten, men det endelige produktet skal først ankomme som en 2013 modell.

De raskeste takløsningene

Går med stoff

Det er engelske Vauxhall, Opels søstermerke, som har ”glippet” med å sende ut et bilde av den kommende bilen. Noe av det spesielle med Astra Cabriolet er at den får stofftak. Ryktene sier at de bedrede metodene for å støyisolere stofftakene er en av grunnene til at Opel nå velger stoff. Dermed får bilen også bedre bagasjerom enn den ville hatt med sammenleggbart ståltak. Holdbarheten på de nye stoffene skal også ha vært en pådriver til å velge stoffet fremfor stålet. I Norden ses det antagelig ikke som en fordel, takket være harde vintere, men i det store bildet har dette liten betydning for Opel.

Prøvekjørt: VW Golf kabriolet

Få konkurrenter

Den forrige kabrioletutgaven var ikke akkurat noen storselger, og pris kan være en annen pådriver til at Opel velger kabriolet. Frem til nå har VW EOS vært en av konkurrentene, en bil som nå går ut av produksjon i bytte med VW Golf kabriolet. I tillegg finnes CC-modellene fra Peugeot, men dette er biler med ståltak. Nye Golf er derimot med stofftak. Det virker nå som den begredelige veltebøylen endelig er borte for godt, for både Golf og Astra har kastet den. I stedet er det aktive løsninger som popper opp dersom uhellet skulle være ute. Her er Renaults kupè-kabriolet

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer