Ny Opel Meriva enda smartere

Neste generasjon Opel Meriva tar en Mini Clubman og henglser bakdørene i bakkant.

Publisert
Sist oppdatert
Mulighetene for en hybridversjon er også definitivt til stede.


Bakhengslede dører, populørt kalt selvmordsdører, er ikke noe nytt. Snarere tvert i mot, men fortsatt er det ganske uvanlig. Per i dag finnes det fem biler med slike løsninger, Spyker D12, Mazda RX-8, Rolls-Royce Phantom og Drophead Coupe og nylig ankomne Mini Clubman.

Selvmordsdør

Opphavet til dette lett morbide kallenavnet finner vi tilbake på sekstitallet. En rekke bilprodusenter eksprimenterte med denne dørløsningen, men møtte alle det samme problemet: Dørene hadde en lei tendens til å sprette opp av seg selv i svinger eller dumper på grunn av karosserienes dårlige vridningsstivhet. Spesielt stort var dette problemet i åpne biler. Konsekvensene i en tid hvor sikkerhetsbelter var et fremmedord er ikke vanskelige å se for seg.

Mer praktisk

Ny Opel Meriva enda smartere

Ny Opel Meriva enda smartere

 1. Store bilder


Fordelen er et mye bredere og lettilgjengelig innsteg. Det er rett og slett enklere å sette seg inn i en slik bil, spesielt hvis plassen er litt dårlig i utgangspunktet, slik tilfellet er med to av de tre nevnte bilene.

Plassutnyttelse

Meriva er en relativt liten bil, men har likevel godt med innvendig plass. Når man nå altså trolig velger å gå for bakhenglsede bakdører, to i tallet, er det for å utnytte de ytre målene enda bedre. Med tanke på hvor godt man har lykkes med dagens utgave, er vi spent på hva Opel får til neste gang.

Design

Ny Opel Meriva enda smartere


Testbilen på spionbildene fra Automedia ligner svært mye på en Zafira. Regn med at den endelige produksjonsvarianten får et mer særegent uttrykk, slik det illustrerte bildet viser. Interiørbildet (se store bilder) viser også at man kommer til å flytte girspaken opp i midtkonsollen for bedre tilgjengelighet og mer plass mellom forsetene.

Motorer

For øvrig er det litt for tidlig å si så mye om Meriva, men det er i alle fall sikkert at man kommer til å stille med en rekke gjerrige motorer til start, både på bensin- og dieselsiden. Mulighetene for en hybridversjon er også definitivt til stede.

Neste generasjon Opel Meriva er trolig på plass rundt sommeren 2009. Dagens utgave kom tidlig i 2003.

 • Store spionbilder finner du her.
 • Her finner du mer Opel-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer