Ny Opel Zafira: en familiefavoritt i ny drakt

Opel presenterer annen generasjon av den fleksible familiebilen Zafira på bilutstillingen i Genève som åpner den 3. mars.

Publisert
Sist oppdatert

I Europa velger i dag en av ti bilkjøpere bil i fleksi-klassen. Biler av typen Renault Scenic, Volkswagen Touran, Toyota Corolla Verso, bare for å nevne noen, ble i fjor solgt i over halvannen million eksemplarer.

Da det har vært et jevnt tilsig av nye aktører på dette markedet de siste årene sier det seg selv at konkurransen er beinhard. Opel, som har vært av lederne i segmentet siden de lanserte nåværende modell i 1999, tar i dag konsekvensen av det og lanserer en helt ny utgave av sin populære Zafira-modell for å styrke sin posisjon i denne strategisk svært viktige kategorien kjøretøy. Det er hittil blitt solgt 1,4 millioner av forrige generasjon Zafira. Det er med andre ord et tungt ansvar som vil hvile på nye Zafiras skuldre.

Nye Zafira er gjennomgående både større, sterkere og mer praktisk enn forgjengeren.

Rommeligere og mer praktisk

Nye generasjon Zafira har mer plass og lover mer komfort og fleksibilitet enn forgjengeren. Den har lengre akselavstand (2,7 meter) og en annerledes konfigurasjon som gir bedre plass til syv personer, fordelt på tre seterekker. Med fem seter er bagasjevolumet 620 liter (20 liter mer enn i forgjengeren). Systemet som går under navnet Flex7 gjør det mulig å endre bilen fra 7-seter til 6-, 5-, 4-, 3-, 2-seter uten å måtte fjerne stolene. Avhengig av utstyrsnivå kommer nå Zafira med et trettitalls forskjellige oppbevaringsrom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.