Ny ordning

Regjeringen iverksetter endringer.

TAR GREP: Fra 1. juli kan Tolletaten ta alkotest av motorvognførere i tollkontroll. Foto: Samferdselsdepartementet
TAR GREP: Fra 1. juli kan Tolletaten ta alkotest av motorvognførere i tollkontroll. Foto: Samferdselsdepartementet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. juli kan Tolletaten ta alkotest av motorvognførere i tollkontroll, opplyser Samferdselsdepartementet i en pressemelding.

- Vi vet at kjøring i rus er en betydelig faktor i alvorlige trafikkulykker, og det er i dag urovekkende mange bilister som kjører i rus på norske veier. Regjeringen ønsker derfor å styrke kontrollen med ruskjøring, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap).

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum trekker fram at tollerne jobber hver dag for å gjøre Norge tryggere.

- De gjør en viktig jobb i kampen mot innførsel av narkotika, og andre ulovlige varer. De har stor kompetanse og sterk tilstedeværelse på den norske grensen. Med dette vil tollerne også kunne bidra i kampen om å holde veiene våre trygge, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum.

Regjeringen trekker fram at Tolletaten kan teste og holde ruspåvirkede bilister tilbake med makt.

- Testen kan tas når motorvogna er stanset i forbindelse med en vareførselskontroll. Tolletaten vil også ha adgang til å holde føreren tilbake med makt dersom vedkommende forsøker å unndra seg kontroll eller inntil føreren er overlevert politiet, står det i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer