Ny Pajero ut av buskene

Terrengbilen ved navn Pajero så dagens lys for 2,2 millioner biler siden, og i 1981 visste ingen hva en SUV var.

Publisert
Sist oppdatert

I dag vet de fleste det, og flere produsenter av forfedrene til dagens SUVer har slitt litt med å følge utviklingen denne biltypen har hatt de siste årene. Mitsubishi var tidlig ute med selvbærende karosseri, men sliter litt med å tilby samme komfort som konkurrenter som Volvo XC90 og BMW X5.

Terreng også

Neste generasjon Pajero fortsetter uten ramme, men vil fortsatt være mer innrettet mot terrengkjøring enn mange av konkurrentene. Og også neste generasjon vil komme i to utgaver, den korte skal ha trekk fra konseptbilen Pajero Evolution.

Femdørsutgaven som det manipulerte fra Automedia viser vil ha mulighet for en tredje seterad. Denne seteraden er nødvendig for å konkurrere på det amerikanske markedet. Et annet krav fra amerikanerne sørger for at det vil bli gjort plass til en V8-motor under panseret.

Dieselsekser

Dagens firesylindrede dieselmotor får antakelig ikke lov å være med over i den nye utgaven. Mest sannsynlig må en ny sekssylindret dieselmotor til for at kundene skal bli fornøyd.

Ny Pajero dukker sannsynligvis opp mot slutten av neste år, muligens ikke før tidlig 2006.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer