Ny pinlig svikt for Volvo

For andre gang svikter Volvos nye sikkerhetssystem når det skal vises frem for pressen.

Bilde fra en av filmene på Youtube av hendelsene
Bilde fra en av filmene på Youtube av hendelsene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Volvo under den offisielle S60-lanseringen skulle vise frem sitt nye sikkerhetssystem som automatisk oppdager og om nødvendig bremser opp for fotgjengere i bytrafikken, gikk det galt. Bilen bremset ikke som planlagt og krasjet i stedet rett inn i en stillestående lastebil. Hendelsen ble forklart med batteriproblemer på den aktuelle testbilen i forbindelse med en hurtigladning etter at batteriet var flatt kort tid før demonstrasjonen.

Vi har også prøvekjørt V60.

Bremset ikke

Nå har det imidlertid skjedd igjen foran en gruppe journalister. Denne gangen gjaldt det stasjonsvognen V60 under en pressefremvisning i Italia. Ved tre anledninger klarte testbilen ikke å stoppe for dukken som var satt opp i veien. Ved én anledning braste den rett inn i dukken uten å ha bremset i det hele tatt. Ni andre ganger stoppet bilen som planlagt.

Hendelsene ligger dokumentert på Youtube. Her er forsøket hvor bilen ikke bremset i det hele tatt.

Dukkeproblemer

Forklaringen som Volvo ga er i følge flere medier problemer knyttet til testdukken snarere enn bilen. Det vil si at selv om det radar- og kamerabaserte systemet ikke klarte å oppdage testdukken tidsnok, ville det vært en annen situasjon med et ekte menneske. Kanskje, men for Volvo er det uansett neppe særlig heldig at slike hendelser sår tvil om systemets effektivitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer