Ny Porsche Boxster S

Stärker, schneller und sportlicher – det er det S’en til nye Boxster S står for. Og i følge tallene, så er det helt klart en meget sterk, rask og sporty roadster som Porsche presenterer til høsten.

Ny Porsche Boxster S
Publisert

Porsche har tidligere presentert roadsteren 1151">Boxster, og nå kommer altså storebroren. Med mer fraspark og flere krefter.

Full fart!

Boxster S vil sikkert gi deg det rette suget i magen med en akselrasjonstid fra 0-100 km/t på 5,9 sekunder, med standard 6-gears manuell gearkasse, og en toppfart på 260 kilometer i timen.

Motoren i Boxster S er sekssylindret, men slagvolumet er øket fra 2,7 liter til 3,2 liter. Ikke bare gir dette motoren 252 hk (48 hk mer enn i Boxster), men det øker også motorens dreiemoment fra 245 til 305 Nm ved 4.500 o/min. Bilen har en kraftig ytelsesevne, for 85% av dreiemomentet ligger klart til bruk allerede ved 2.000 o/min.

Som i 2974">911 Carrera 4, styres Boxster S-motoren av Motronic ME 7,2 med elektronisk gass (E-gas).

Helt gira

Standard i Boxster S blir en sporty 6-gears manuell gearkasse som skal gi fullt utbytte av den 3,2 liters motoren. I følge Porsche gir denne gearkassen ”harmonisk gearing kombinert med ideell utnyttelse av motorens dreiemoment, i tillegg til perfekte overganger ved oppgearing” – dette høres nydelig ut!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.