Ny Porsche Cayenne på vei

Spionbildene av denne SUVen fra Porsche, viser trolig neste generasjon Cayenne, og ikke en ny og mindre modell.

Publisert
Sist oppdatert

Mange har trodd, og mye har tydet på, at Porsche planlegger en lillebror til Cayenne. Nå ser det imidlertid ut til at diverse spionbilder som har dukket opp det siste året rett og slett viser neste generasjon Cayenne. Og den vil etter alt å dømme vil bli mindre enn dagens utgave.

Kanskje ikke så rart da, at man trodde det var en mindre modell på gang, ettersom de fleste biler vokser, og ikke krymper, i generasjonsskiftene.

Mer dynamisk

I tillegg til å bli mindre, virker det som om Cayenne blir noe mer dynamisk i linjeføringen. Dagens Cayenne er ganske massiv og firkantet, selv om midtlivsoppdateringen hjalp noe på det inntrykket.

Lavere forbruk

Årsaken til at man trolig velger å krympe Cayenne, er naturligvis først og fremst for å kunne oppnå lavere forbruks- og utslippstall. Men også hensynet til sportslighet og kjøreegenskaper teller nok inn. Dagens Cayenne veier over 2,3 tonn med de største motorene. Det er mye, og vi regner med at neste Cayenne vil komme seg på den rette siden av 2.000 kilo, i alle fall i enkelte versjoner.

Diesel

Apropos miljøhensyn, Cayenne kommer med to motoralternativer spesielt rettet mot å få ned CO2-utslippet. På den ene siden vil man satse på en dieselmotor. Denne vil komme allerede i dagens Cayenne og skal vises i mars neste år. Her kan du lese mer om den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer