Ny Porsche Cayenne på vei

Spionbildene av denne SUVen fra Porsche, viser trolig neste generasjon Cayenne, og ikke en ny og mindre modell.

Publisert
Sist oppdatert

Mange har trodd, og mye har tydet på, at Porsche planlegger en lillebror til Cayenne. Nå ser det imidlertid ut til at diverse spionbilder som har dukket opp det siste året rett og slett viser neste generasjon Cayenne. Og den vil etter alt å dømme vil bli mindre enn dagens utgave.

Kanskje ikke så rart da, at man trodde det var en mindre modell på gang, ettersom de fleste biler vokser, og ikke krymper, i generasjonsskiftene.

Mer dynamisk

I tillegg til å bli mindre, virker det som om Cayenne blir noe mer dynamisk i linjeføringen. Dagens Cayenne er ganske massiv og firkantet, selv om midtlivsoppdateringen hjalp noe på det inntrykket.

Lavere forbruk

Ny Porsche Cayenne på vei


Årsaken til at man trolig velger å krympe Cayenne, er naturligvis først og fremst for å kunne oppnå lavere forbruks- og utslippstall. Men også hensynet til sportslighet og kjøreegenskaper teller nok inn. Dagens Cayenne veier over 2,3 tonn med de største motorene. Det er mye, og vi regner med at neste Cayenne vil komme seg på den rette siden av 2.000 kilo, i alle fall i enkelte versjoner.

Diesel

Apropos miljøhensyn, Cayenne kommer med to motoralternativer spesielt rettet mot å få ned CO2-utslippet. På den ene siden vil man satse på en dieselmotor. Denne vil komme allerede i dagens Cayenne og skal vises i mars neste år. Her kan du lese mer om den.

Hybrid

I tillegg er en hybridvariant på gang. Det er usikkert om denne pakken debuterer i dagens Cayenne, eller neste generasjon. Her kan du lese mer om Cayenne Hybrid.

For de kraftkrevende

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer


Begge disse variantene vil selvsagt også by på gode ytelser som er en Porsche verdig, men man har altså blitt tvunget til å skifte fokus noe. Vi regner imidlertid med at det også kommer et par-tre ordentlige bensinbrennere for de som er ute etter maksimal ytelse.

Touareg og Q7

Porsche Cayenne vil trolig også i fortsettelsen bli bygget i et samarbeidsprosjekt med Volkswagen og Audi. Deres versjoner heter henholdsvis Touareg og Q7. Q7 er ennå såpass ny at den neppe vil erstattes på en god del år ennå, men Touareg vil trolig følge et snaut års tid etter Cayenne.

Neste generasjon Cayenne er trolig klar til tidlig i 2010.

 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Peugeot-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer