Ny Porsche-SUV på gang

Porsche er trolig i gang med å utvikle en ny SUV, mindre enn Cayenne.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste er enige om at Cayenne er en av de aller morsomste store SUVene på markedet. Med motorer på opptil 550 hestekrefter er den i alle fall definitivt en av de mest voldsomme. Men kanskje blir det litt for mye av det gode for enkelte.

Mindre og billigere

For nå tyder i alle fall alt på at Porsche er i ferd med å utvikle en lillebror til Cayenne. Den vil i tillegg til å være mindre rent fysisk, trolig også ha mindre forbruk, mindre motorer og lavere priser. Dermed blir Porsche aktuelt for en større kundegruppe. Men konkurrenter er det nok av. Både BMW X3, Mercedes GLK og Audi Q5 venter med ladde våpen.

Audi-fetter

Men sistnevnte kan vise seg å bli en slags alliert også. For det er trolig Audi Q5 som vil stå for den tekniske basisen til denne Porschen. Men kjenner vi Porsche rett, vil de foreta en lang rekke særegne modifikasjoner slik at deres produkt nok vil fremstå rimelig annerledes ferdig i butikken.

Diesel?

Blant annet vil motorutvalget etter alt å dømme i stor grad være unikt. Trolig kommer man til å satse på V6ere som innstegsmotorer, med et eller to V8-alternativer på toppen. Men det store spørsmålet blir jo om denne bilen blir Porsches inngangsdør til dieselteknologien. Denne bilklassen er nemlig svært dominert av dieselbiler, og det kan nok bli vanskelig for Porsche å oppnå tilfredsstillende salgstall uten et slikt alternativ.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer