Seat Tarraco i strupen på Nissan X-Trail & Co

Ny, prisgunstig 7-seters SUV lansert - Dinside var der

Den blir snart elektrifisert, ble vi fortalt. Dessuten har den et ungdommelig image. Hvorfor? Fordi ... det er konsernstrategien. Og selges dermed kun via internett.

NETTOPP AVDUKET: Slik så det ut på Tarragona Arena rett etter at Seat Tarraco fikk sin verdenspremière. Den mellomstore SUV-en vil få som konkurrenter Nissan X-Trail, og Peugeot 5008, men dessuten konsernslektningene den deler plattform med, Skoda Kodiaq og VW Tiguan Allspace. Og ja - den kommer som ladbar hybrid. Til neste år. Foto: Knut Moberg
NETTOPP AVDUKET: Slik så det ut på Tarragona Arena rett etter at Seat Tarraco fikk sin verdenspremière. Den mellomstore SUV-en vil få som konkurrenter Nissan X-Trail, og Peugeot 5008, men dessuten konsernslektningene den deler plattform med, Skoda Kodiaq og VW Tiguan Allspace. Og ja - den kommer som ladbar hybrid. Til neste år. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SUV-en Seat Tarraco kommer snart til Norge. Vi overvar den spektakulære lanseringen av bilen på arenaen i spanske Tarragona, sør for Barcelona. Åpenbart er dette en svært viktig modell for merket Seat.

Importøren forteller at den vil kunne leveres fra rett over årsskiftet, som 5- eller 7-seter, med dieselmotor (190 hester), automat og firehjulsdrift - samt tilhengerfeste og parkeringsvarmer som standard, blir det presisert.

Hvordan posisjonerer så denne nykommeren seg?

Tøff konkurranse

På verdensbasis er det Nissan som er mestselgende i verden i denne klassen, med sin 7-seters SUV X-Trail (Rogue i Nord-Amerika). Men VW-konsernet setter nå alle kluter til i konkurransen. Etter Skoda Kodiaq og VW Tiguan Allspace kommer her en ny og spennende protagonist i dramaet som utspiller seg: Tarraco!

Hvorfor?

Jo: Seat lover at nye Tarraco ikke bare har den egenartede designen vi selv har kunnet observere ved selvsyn, men at den også vil bli konkurransedyktig på pris.

Den siden av saken gjenstår å verifisere, for prisene er ikke klare ennå, grunnet typegodkjenning som må gjennomføres først. Men det var litt av et show som ble organisert i Tarragona Arena for å lansere den største Seat-personbilen noensinne, SUV-en Tarraco. Borgermesteren av Tarragona, Seat-toppsjef Luca de Meo og mange fra ledergruppa hans stilte på scenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer