Ny prispolitikk: Toyota lurer kundene

Slutt med prutingen - nå er det nettopriser som gjelder! Et hyggelig budskap ledsaget av opplysningen om at de fleste importører er i ferd med å sette prisene ned med 5 - 8 prosent. Toyota gikk i bresjen, men svir allerede.

Ny prispolitikk: Toyota lurer kundene
Publisert

En av våre lesere hadde lest om den nye Toyota Yaris, og tok kontakt med sin lokale forhandler. Hos DinSide hadde leseren allerede lest om Toyota Yaris og blant annet funnet ut at prisnivået på den nye småbilen fra Toyota var moderat. Hun hadde også lest om Toyota's nettopriser, med bilskadeforsikring og fri service i 3 år.

Etter en runde hos forhandleren bestemte hun seg for en 3-dørs Toyota Yaris med utstyrsnivå Terra, og kom hjem med et pristilbud på 150.600 kroner. Det viste seg å være hele 18.100 kroner -- eller hele 12 prosent høyere -- enn den prisen hun hadde fått opplyst på DinSide. Hva hadde skjedd på veien fra Drammen til Østfold?

Feil og frakt

I pristilbudet fra Toyota-forhandleren var det (minst) en feil. I tilbudet var det oppgitt at utstyr som ABS-bremser, servostyring, radio-CD-spiller og 2 kollisjonsputer kostet totalt 2.800 kroner. Dette utstyret er standard på Toyota Yaris. Men slik brevet er satt opp, kan det tyde på at denne summen egentlig ikke skulle ha vært regnet med i prisen. I tillegg hadde kunden bestilt et sett med vinterhjul på felg, og prisen på dekkene var 5.900 kroner - ikke spesilet billig, men en helt grei pris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer