Ny Rav4: Nå har frosken blitt en prins!

BAYERN (DinSide Bil): Snakk om metamorfose. Første gang jeg så gamle versjon Rav 4, spesielt i 3-dørs versjon, var det første ordet på mine lepper "frosk". Når jeg nå fikk se nye Rav4 i levende live, var min første assosiasjon "Lexus".

Publisert

Og ikke engang den tilstedeværende designer fra Toyota protesterte særlig høylydt på sammenligningen, selv om han understreket at bilen passet godt inn i Toyotas nye designspråk.

Selv om Rav4 kanskje ikke har et like fremtidsrettet design som gamlemodellen (som den dag i dag fremstår som annerledes og nytenkende fremfor biler som Suzuki Grand Vitara og Kia Sportage), har nye Rav4 definitivt blitt røffere og mer aggressiv enn tidligere.

WYSIWYG og WIL

Og bilens utseende står i god stil til ytelsene, What You See Is What You Get. Bilen er sprek på papiret og sportslig innvendig. Faktisk har Toyota Rav4 2.0 mer effekt, raskere akselerasjon og bedre vekt/effekt-forhold enn noen av de andre bilene i segmentet, og da inkluderer vi biler som Honda HR-V og CR-V samt Land Rover Freelander. Vårt første kjøreinntrykk på Bayerske veier var svært positivt, bilen virket både stillegående og velkjørende selv om det gjenstår å få testet ut bilen hjemme i Norge. Et er i alle fall sikkert - den nye toliters VVti-motoren med 150 hk er nydelig, og trekker svært godt på lave turtall. Senere kommer også Rav 4 med en modifisert utgave av D4D-dieselmotoren som sitter i Avensis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer