Volvo Cars vokser

Ny rekord – igjen

Aldri har flere kjøpt Volvo, enn i fjor. Og straks kan elbilen deres bestilles i Norge.

NY REKORD: Volvo har igjen satt ny global salgsrekord. Fra uke 3 kan Volvo nordmenn bestille elbilen XC40 Recharge, noe som kan fikse merkets negative trend i Norge. Foto: Volvo
NY REKORD: Volvo har igjen satt ny global salgsrekord. Fra uke 3 kan Volvo nordmenn bestille elbilen XC40 Recharge, noe som kan fikse merkets negative trend i Norge. Foto: Volvo Vis mer
Publisert

For sjette år på rad satte Volvo Cars ny salgsrekord i 2019. Det melder selskapet selv i en pressemelding. Fra den forrige rekorden på 642.253 solgte biler i 2018, økte salget med nesten 10 prosent, da det i fjor endte med 705.452 biler globalt.

Rekorden kommer imidlertid ikke som noen veldig stor overraskelse. Etter at kinesiske Geely kjøpte den svenske bilprodusenten i 2010 har salget begynt å gå meget bra.

Spesielt satsingen på høyreiste SUV-er har gjort at Volvo har solgt bedre enn noen gang. Og allerede i sommer kunne vi fortelle at den positive Volvo-trenden fortsatte i første halvår av 2019.

Rekord globalt - nedgang lokalt

Rekorden er imidlertid oppsiktsvekkende, når man tar høyde for at det bilsalget har gått tilbake i de fleste markedene - også her i Norge.

Volvo vokste raskere enn markedet i alle selskapets hovedregioner; Europa, USA og Kina. Veksten er som nevnt drevet fram av etterspørselen etter SUV-modellene XC40, XC60 og XC90.

- Jeg er veldig godt fornøyd med at vi for første gang i historien har solgt mer enn 700.000 biler på ett år, samtidig som vi tar markedsandeler i alle salgsregionene. Vårt mål er å bygge videre på denne positive trenden i 2020 når vi nå ruller ut flere ladbare biler i Recharge-porteføljen, sier CEO og president Håkan Samuelsson i Volvo Cars.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer