Bilsalget 2019:

Ny rekord for Tesla

Ettertraktede Tesla Model 3 har passert over 10.000 norske registreringer på rekordtid.

NY REKORD: Tesla Model 3 har allerede etter fire måneder på det norske markedet nådd 10.000 nybil-registreringer. Foto: Øystein B. Fossum
NY REKORD: Tesla Model 3 har allerede etter fire måneder på det norske markedet nådd 10.000 nybil-registreringer. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

Onsdag 26. juni passerte Tesla nok en milepæl i Norge. I mars gikk tallene helt til himmels da den elektriske sedanen, Model 3, satte ny norsk månedsrekord før det var gått 20 dager.

Og som det pleier å gå med Tesla, som er kjent for å avslutte kvartalene med mange registreringer, sank registreringstallene vesentlig i april og mai. Men nå som andre kvartal er i ferd med å avsluttes slår Tesla Model 3 tilbake - nok en gang - med ny norsk rekord:

  • Én bilmodell med 10.000 norske nyregistreringer i løpet av bare fire måneder.
  • Samtidig har storebror, Model S (lansert i 2012), nådd 20.000 norske registreringer.

Tabellen viser liste over de ti mest registrerte elbilene i Norge gjennom tidene, samt registreringene på disse bilene i juni i år og hele 2019 samlet. Tallene er hentet fra Elbilstatistikk kl 13.43 torsdag 27. juni 2019. De inkluderer bruktimporterte elbiler.

40.000 nye elbiler

Dermed er Tesla Model 3 tidenes åttende mest solgte elbil i Norge. Model S er den fjerde mest populære elbilen, til tross for sin relativt stive pris - i hvert fall sammenlignet med de andre elbilene på topp 10-listen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer