Ny rekord for Tesla

Aldri har Tesla levert flere biler på det globale markedet. I Norge peker pila nedover.

NY REKORD FOR TESLA: Den amerikanske elbilprodusenten har levert 255.000 biler i løpet av de ni første månedene av 2019. Tredje kvartal endte med rekordmange 97.000 leverte biler. Foto: Øystein B. Fossum
NY REKORD FOR TESLA: Den amerikanske elbilprodusenten har levert 255.000 biler i løpet av de ni første månedene av 2019. Tredje kvartal endte med rekordmange 97.000 leverte biler. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

I tredje kvartal - juli-august - i år ble det levert rekordmange Tesla-biler globalt. Det skriver elbilprodusenten i en pressemelding.

Totalt endte Tesla med hele 97.000 biler av typen Model S og Model X, men aller mest av den såkalte «Folke-Teslaen», Model 3. Hele fire av fem biler (79.600) var Tesla Model 3.

Bak mål

Sammenlignet med samme periode i fjor er 97.000 biler en økning på 16 prosent. Men totalt 255.000 biler på årets tre første kvartal er trolig likevel ikke godt nok til å nå det forventede tallet som Tesla-sjef Elon Musk har satt seg; mellom 360.000 og 400.000 leverte biler i 2019.

Skal han klare det, må Tesla levere minimum 105.000 biler i årets tre siste måneder. Det er det ikke alle medier som tror veldig på.

Ser vi på registreringstallene her hjemme, er relativt stort marked for Tesla, er kurven nedadgående. Mens det i første kvartal i år - da Tesla Model 3 var helt fersk her i landet - ble registrert imponerende 7024 Tesla-er. Disse var dog «gamle bestillinger» som på en måte gjorde tallet kunstig høyt.

I april lanserte elbilprodusenten «Standard Range»-utgaven av Model 3, som boostet salget ytterligere noe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer