Ny, ren Mercedes

Opplæringsprosjekt gir spennende resultat...

Foto: Daimler AG
Foto: Daimler AG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mercedes presenterer F-Cell Roadster. Dette er noe ganske annerledes enn det vi er vant til å se fra den kanten, men folk som kjenner bilhistorien godt vil kanskje dra kjensel på linjene. Designmessig er nemlig denne bilen til dels en hyllest til det som regnes som den første Mercedes, nemlig Benz-patent automobil fra... 1886. Det er særlig de originale hjulene som får en til å tenke i de baner.

Bærekraftig

F-Cell Roadster-prosjektet har hatt som hovedformål å foreta en studie i bærekraftig mobilitet. Bilen er et resultat av samarbeid mellom mer enn 150 lærlinger fra Daimler AG i Sindelfingen nær Stuttgart i Tyskland. Disse juniorene i konsernet hadde bakgrunn fra svært varierte områder innen bilkonstruksjon, fra design til mekanikk og elektronikk. Målet var å integrere emnet "alternative drivsystemer" i opplæringen gjennom realiseringen av et konkret kjøretøy.

Historie og fremtid

Og dette kjøretøyet kombinerer altså fremtidsrettet teknologi med historiske designreferanser. Ekehjulene er som nevnt den eldste. Her finnes også bøtteseter i karbonfiber, trukket i skinn. Fronten er i glassfiber og refererer seg til Formel 1-verdenen. Rattet er erstattet med et "Drive by Wire"-system styrt med en joystick som på en spillkonsoll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer