Ny Renault Megane like rundt hjørnet

Renaults kompaktklassebil Megane kommer straks i helt ny utgave.

Publisert
Sist oppdatert
I tillegg til tre- og femdørs kombi, vil det også komme et ikke ubetydelig antall andre karosserivarianter.


Dagens Megane ble lansert allerede i 2002 og det er derfor på tide med en ny utgave i løpet av kort tid. Likevel ser Megane fortsatt relativt moderne ut. Vi tenker da spesielt på kombiutgaven med den spesielle hekken.

Kupékonseptet som ble vist på Genève-utstillingen i vår var imidlertid ikke noe mindre dristig og gjorde oss spente på hvordan den endelige produksjonsbilen blir seendes ut.

Avslørt

Ny Renault Megane like rundt hjørnet

Ny Renault Megane like rundt hjørnet

 1. Store avslørende spionbilder av Renault Megane


Med disse spionbildene er store deler av bilen avslørt. Fronten er helt bar og fremviser noen spesielle luftinntak med en ramme lakkert i en annen farge enn resten av bilen. Frontlyktene ser i seg selv ganske konvensjonelle ut, men hvis man ser nøye, legger man merke til noe som kan ligne på en liten stripe med diodelys helt nederst. Det er ikke godt å si helt sikkert hva dette er, men vi ville ikke blitt alt for overrasket dersom Renault hermet etter Audi, til tross for sin originale stil ellers.

Også med fem dører

Videre bakover legger man merke til en bratt stigende skulderlinje som slutter i en snerten hekk som neppe er særlig optimal for sikten skrått bakover. Men en femdørsversjon kommer også, og vi regner med at denne blir litt mer ordinær.

Flere varianter

Ny Renault Megane like rundt hjørnet
Ny Renault Megane like rundt hjørnet


I tillegg til tre- og femdørs kombi, vil det også komme et ikke ubetydelig antall andre karosserivarianter. Vi forventer både en kupé, kupé-kabriolet, stasjonsvogn og trolig også en sedan og en firehjulsdrevet lett-SUV i samme stil som konsernfetter Nissan Qashqai.

Motorer

Av motorer forventer vi flere firesylindrede motorer med fokus på dieselmaskinene. 1,5-literen som sitter i dagens Megane og Laguna vil nok videreføres. En 2,0-liters bensinturbo vil etter alt å dømme toppe utvalget.

Oktober

Renault Megane skal stilles ut på bilutstillingen i Paris i oktober. Det betyr at den burde være her i Norge rundt årsskiftet.

 • Mer om kupeen ser du her.
 • Store spionbilder av Megane ser du her.
 • Her finner du mer Renault-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer