Ny Renault Megane på vei

Renaults kompaktklassebil begynner for alvor å trekke på årene. Men så er det heller ikke så veldig lenge til en helt ny generasjon er på plass.

Publisert
Sist oppdatert
Hele åtte karosseriversjoner er planlagt.


Allerede i 2002 ble Megane lansert og er med det en av de aller eldste i klassen. Det er med andre ord på tide med litt friskt blod i en tid hvor de fleste konkurrentene er relativt nye og enda flere står på trappene.

Konkurrenter

En hel rekke konkurrenter er enten nettopp fornyet eller står på trappene til å bli det. Tøffest av alle er kanskje nye Peugeot 308 og kommende Volkswagen Golf VI. Heldigvis for Renault kommer man akkurat i tide til denne kampen.

Design

Ny Renault Megane på vei

Ny Renault Megane på vei

 1. Store bilder
Ny Renault Megane på vei


Bilen på spionbildene fra Automedia er såpass tungt maskert at det er vanskelig å si veldig mye om designen. Men den kontroversielle hekken synes i hvert fall å ha blitt droppet. For øvrig er profilen typisk for en kompaktkombi og fronten har trolig klare drag fra storebror Laguna. En annen inspirasjonskilde er trolig konseptbilen Altica som ble vist for et par år siden på bilutstillingen i Genève.

Teknikk

Rent teknisk er lite kjent, men plattformen som benyttes er trolig den samme som Qashqai bygger på. Motorer og girkasser blir trolig av den konvensjonelle typen og noen hybridutgave er oss bekjent ikke planlagt.

Hele åtte karosseriversjoner er planlagt. Det vil si blant annet tre- og femdørs kombi, stasjonsvogn, sedan, kupékabriolet og et par Scenic-utgaver. I tillegg spekuleres det i en crossover-variant.

Senere i år

Neste generasjon Renault Megane vil bli lansert en gang i oktober eller november og vil trolig være på plass i Norge om et års tid.

 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Renault-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer