Citroën C4 Electric

Ny rimelig elbil
med god rekkevidde

Ny generasjon av Citroën C4 er på vei. Nå varsler franskmennene at den vil komme som en attraktiv elbil også.

NY ELBIL: Citroen C4 Electric er antatt å komme allerede i 2020. Både pris og rekkevidde kan bli hyggelig. Bildet er av dagens Citroën C4 Cactus, som ikke tilbys som elbil. Foto: PSA
NY ELBIL: Citroen C4 Electric er antatt å komme allerede i 2020. Både pris og rekkevidde kan bli hyggelig. Bildet er av dagens Citroën C4 Cactus, som ikke tilbys som elbil. Foto: PSA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nye Citroën C4 kommer som elbil i 2020. Det skriver britiske Auto Express.

Bilmagasinet siterer franskmennenes vise-sjefingeniør Gilles Le Borgne på at bilen kan få et batteri på oppimot 60 kWt, noe som vil kunne gi en rekkevidde på 350 kilometer på én lading. Og da snakker vi om 350 WLTP-kilometer, som er den nye og strengere rekkevidde-normen.

Tallet forekommer oss for øvrig overraskende lavt tatt i betraktning at Hyundai Kona, som også er utstyrt med et 60 kWt-batteri, skilter med 482 kilometer rekkevidde.

- Gode nyheter

Den norske Citroën-importøren er imidlertid ikke kjent med informasjonen ennå. PR- og informasjonssjef for PSA-merkene Peugeot, Citroën og DS, Stian Gihle, i Bertel O. Steen er likevel ikke veldig overrasket.

- I 2023 skal 80 prosent av alle PSAs modeller ha en elektrifisert modell - helelektrisk eller plugin-hybrid. I 2025 skal alle ha en elektrifisert versjon. Da må det begynne å komme noe på Citroën allerede i 2020. Men hva det er, er jeg ikke informert om, så lenge i forveien, sier Gihle til Dinside.

- Det er gode nyheter for oss, om dette er tilfelle, legger han entusiastisk til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer