Ny roadster fra Aston Martin

Aston Martin utvider med enda en modellvariant. Det er i instegsrekken det nå øker på med en roadster.

Publisert
Sist oppdatert

Aston Martin er et lite merke, men produksjonen øker stadig. I 1992 hadde Aston Martin en svært beskjeden produksjon, og kun 42 biler ble produsert. I år vil fabrikken i Gaydon pøse ut hele 7.000 biler, og selv om det i bilsammenheng fortsatt er veldig lite, kan vi vel antyde at det går den riktige veien.

Salget i Norge er også rimelig imponerende med tanke på et det er kostbart å bli eier av Aston Martin. Hittil i år er det solgt 16 nye biler registrert i Norge. Fem biler i er solgt i Norge på eksport, og det er bruktimportert 13 biler.

Aston Martin har i dag tre modeller. Vanquish S, DB9 og V8 vantage. D9 finnes også som kabriolet, eller Volante som Aston Martin kaller det. Nytt fra nå er at V8 Vantage også kommer uten tak. Den skal ikke hete Volante, men Roadster på grunn av fraværet av baksete.

Tre forskjellige modeller

Selv om Aston Martin bygger tre kupéer, henvender de seg til et veldig forskjellig publikum og lommebøker. Vanquish S er toppmodellen med en pris på 3.315.300 kroner. En sportslig bil med 520 hestekrefter og elektrohydraulisk styrt girkasse. DB9 har samme V12-motor men med mindre effekt (450 hk), og automatgir levert av ZF. En mer cruiserbil for de som vil ha en rask bil, men som er mindre avansert kjøreteknisk. DB9 kupé koster 2.251.400 og DB9 Volante koster 2.375.600 kroner. V8 Vantage er billigmodellen med V8-motor og 380 hestekrefter. Denne leveres i dag med sekstrinns manuell girkasse, og er innstegsmodellen til Aston Martin. V8 Vantage koster i dag 1.632.400 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer