Ny roadster fra BMW

Ny Z4 er fortsatt litt unna, men den kommer med nye motorer og Efficient Dynamics.

Publisert
Sist oppdatert

BMW Z4 nærmer seg lansering, og da faller også maskeringene. Dette er BMWs våpen mot Porsche Boxster og Mercedes SLK, og dette trekløveret følger hverandre tett.

Det har vært mye spekulasjoner rundt takløsningen på nye Z4, og så langt ser det ut som BMW har valgt å utstyre Z4 med platetak. Se nøye på bildene, og merk skjøten som går ned fra det bakerste vinduet og bakover. Dette går igjen på biler hvor bagasjelokket åpnes bakover for å kunne klappe sammen et metalltak.

Selge den gamle? Se hva bilen din er verdt

Diesel og roadster?

Vi regner med at Z4 ikke blir betydelig større enn den er i dag, og at den fortsatt kan bli utstyrt med firesylindrede motorer. Normaltpustende seksere vil også bli blant mulighetene.

Av de store nyhetene er mulighetene for turbomotorer, både diesel og bensin. Vi regner med at BMW vil forsøke seg med sportslige dieselmotorer med to turboladere, nemlig 204-hesters firesylindret og 286-hesters sekssylindret. På topp i bensinklassen vil vi kanskje se dobbelturbo med 306 hestekrefter og V8 med 420 hentet rett ut av M3.

Z4 i ny generasjon vil også bli utstyrt med Efficient Dynamics som gir en betydelig reduksjon i Co2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer