Ny roadster fra BMW

Ny Z4 er fortsatt litt unna, men den kommer med nye motorer og Efficient Dynamics.

Publisert
Sist oppdatert

BMW Z4 nærmer seg lansering, og da faller også maskeringene. Dette er BMWs våpen mot Porsche Boxster og Mercedes SLK, og dette trekløveret følger hverandre tett.

Det har vært mye spekulasjoner rundt takløsningen på nye Z4, og så langt ser det ut som BMW har valgt å utstyre Z4 med platetak. Se nøye på bildene, og merk skjøten som går ned fra det bakerste vinduet og bakover. Dette går igjen på biler hvor bagasjelokket åpnes bakover for å kunne klappe sammen et metalltak.

Selge den gamle? Se hva bilen din er verdt

Diesel og roadster?

Vi regner med at Z4 ikke blir betydelig større enn den er i dag, og at den fortsatt kan bli utstyrt med firesylindrede motorer. Normaltpustende seksere vil også bli blant mulighetene.

Ny roadster fra BMW

Ny roadster fra BMW

  1. Store bilder


Av de store nyhetene er mulighetene for turbomotorer, både diesel og bensin. Vi regner med at BMW vil forsøke seg med sportslige dieselmotorer med to turboladere, nemlig 204-hesters firesylindret og 286-hesters sekssylindret. På topp i bensinklassen vil vi kanskje se dobbelturbo med 306 hestekrefter og V8 med 420 hentet rett ut av M3.

Z4 i ny generasjon vil også bli utstyrt med Efficient Dynamics som gir en betydelig reduksjon i Co2.

Z4 har til nå vært produsert i Spartanburg i South Carolina, USA, men produksjonen av nye Z4 blir flyttet til Europa. BMWs fabrikk i USA vil fra da av kun produsere X3, X5 og X6.

Ny Z4 kommer på markedet sent i 2009 eller i 2010.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer