Ny romslig stasjonsvogn med masse krefter

Den er lengre enn en Volvo V70, men ser ut som en kompaktbil. Det er på grunn av høyden. Nye Croma er nå i produksjon, og lover et stort og tiltrengt Fiat-fremskritt.

Publisert
Sist oppdatert

Vi annonserte denne nye modellen allerede i januar, og siden dengang er nye Fiat Croma blitt vist på bilutstillingen i Genève. Nå er den i produksjon, og vil komme på markedet nå til sommeren.

Viktig for Fiat

Ifølge produsenten er det tre viktige stikkord for grunnlaget nye Croma bygger på. Det er:

- Mye og sjenerøst tildelt plass innvendig; - Teknologisk innovasjon på dieselmotorene; - Sterkt fokus på kvalitet.

Konseptet virker som om det vil hente ut det beste av stasjonsvognen og flerbruksbilen i en delikat kombinasjon. Dette er med andre ord en modell som virker bedre tilpasset markedets utvikling - spesielt det norske - enn mye av det vi har sett fra Fiat den siste tiden. Hvis det slår til, kan dette være gode nyheter for Fiat, som forøvrig konstaterer et økonomisk oppsving etter vanskelige tider.

"Kompakt storbil"

Croma plasserer seg størrelsesmessig blant stasjonsvognene i mellomklassen: Ford Mondeo, Mazda 6, Toyota Avensis, Opel Vectra, Peugeot 407 osv. I hvertfall når det gjelder lengden. Croma er 4,75 meter lang, 1,77 meter bred og 1,60 meter høy. Bilen er dermed mye høyere enn de nevnte konkurrentene, og det er her Fiat henter plassressursene de mener gjør dem til enere i kategorien. Spørsmålet er da selvfølgelig: "hvilken kategori"? Egentlig blir det her snakk om et annerledes segment. Croma er designet som stasjonsvogn i utgangspunktet, men ønsker å by på plass som i en flerbruksbil. Denne måten å utnytte høyden på blir også benyttet i nye Seat Toledo, i størrelsesklassen under. (Toledo måler 4,46 meter i lengden og 1,57 meter i høyden).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.