Ny Saab 9-5 straks klar

Endelig nærmer det seg introduksjon av den sårt etterlengtede nye utgaven av Saab 9-5.

Nye 9-5 blir en stor bil
Nye 9-5 blir en stor bil Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saabs problemer har vært åpenbare for alle de siste årene. Mangel på ressurser har gitt seg uttrykk i treg produktfornying, ikke minst når det gjelder Saabs største modell, 9-5.

Produksjonen av den 9-5 vi kjenner er nå stoppet og Saab har i en liten overgangsfase dermed bare en modellrekke, nemlig 9-3.

Vises snart

En helt ny 9-5 blir imidlertid offentliggjort om ikke lenge. Bilen skal vises på Frankfurt-utstillingen i september og vi regner med at de første bildene offentliggjøres en stund før det, muligens allerede om en drøy måned. De første bildene har allerede så smått begynt å lekke ut i pressen.

Stor

Nye 9-5 vil trolig vokse en god del sammenlignet med den nylig utgåtte modellen, og blir nok blant de største bilene i klassen. Konkurrentene heter da Volvo S80, Audi A6, BMW 5-serie og Mercedes E-klasse. Men også ikke-premiumbiler som 9-5s fetter Opel Insignia og Ford Mondeo vil nok i praksis være konkurrenter.

Motorer og firehjulsdrift

9-5 får mange motoralternativer, og her i Norge blir det en 1,9-liters dieselmotor som spiller den viktigste rollen. Også en 2,0-liters turbobensiner blir aktuell. Firehjulsdrift blir nok forbeholdt de sekssylindrede bensinmotorene og muligens en dobbelturboversjon av den firesylindrede dieselmotoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer