Ny Saab stasjonsvogn

Spionfotografene har funnet en 9-5 statsjonsvogn! Med andre ord foregår det testing av nye modeller til tross for at fremtiden kan se litt mørk ut for Saab.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svensk/norske sportsbilprodusenten Koenigsegg med Christian von Koenigsegg og Bård Eker i spissen har trukket seg som kandidater til å kjøpe Saab. Samtidig har GM tidligere uttalt at Saab vil bli lagt ned hvis det ikke dukket opp en kjøper. Siste nytt nå fra nettstedet til det svenske Auto, Motor & Sport er at GM har gitt en frist ut året for å kunne finne ny eier, og at det fortsatt er kjøpere på tunet i Trollhättan.

Spyker?

En av de som har meldt sin interesse er den nederlandske sportsbilprodusenten Spyker - bortimot like sær som Koenigsegg. Også kinesisk kapital sies å være i ferd med å mobiliseres (BAIC).

Men altså: Temmelig usikre fremtidsutsikter med andre ord.

Testing

Bildene av denne 9-5 SportCombi, som vi regner med Saab vil kalle den, foregår i Italia. Fotografen kunne melde tilbake at det var en hel rekke med biler i følget.

Denne 9-5 stasjonsvogn er planlagt lansert høsten neste år og er en av fire nyheter som Saab skulle lansere i nær fremtid. 9-5 sedan er den første, stasjonsvogn nummer to, 9-4X og en helt ny 9-3.

9-5 og 9-5 stasjonsvogn deler en del fundamentale løsninger med Opel Insignia, men av det vi har sett av 9-5 så langt på bilutstillinger, er at bilene egentlig ikke ligner så mye på hverandre. Interiøret for eksempel på nye Saab 9-5 er unikt Saab.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer