Volvo har satt ny rekord i første halvår 2019

Ny salgsrekord!

Nå er Volvo enda mer populære, med flere solgte biler og større markedsandel.

BESTSELGER: Volvo XC60 er svenskenes mestselgende bil både i Norge og i verden generelt. Bilprodusenten trekker fram SUV-ene som begrunnelse for at de i første halvår har solgt flere biler enn noen gang før. Foto: Volvo
BESTSELGER: Volvo XC60 er svenskenes mestselgende bil både i Norge og i verden generelt. Bilprodusenten trekker fram SUV-ene som begrunnelse for at de i første halvår har solgt flere biler enn noen gang før. Foto: Volvo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo selger som aldri før. Og nå øker både markedsandelen og salget til svensk-kineserne - første halvdel av 2019 er nemlig det beste i bilprodusentens historie.

I løpet av januar-juni solgte Volvo hele 340.286 biler over hele verden - en økning på 7,3 prosent, sammenlignet med samme periode i 2018 (317.639 biler). Totalt utgjorde dette 130 milliarder kroner, melder Volvo i en pressemelding.

Dette skjer bare tre år etter at Volkswagen for første gang gikk forbi Volvo på bestselgerlista i Sverige.

Tabellforklaring: Volvo er tradisjonelt i toppen av det norske bilsalget hvert år, til tross for at de ennå ikke har tilbudt rene elbiler. *=første halvdel av 2019. Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken

SUV-erene!

Det har skjedd mye med Volvo etter at kinesiske Geely kjøpte opp selskapet i 2010. Siden den gang har nye og populære biler på nye plattformen kommet som perler på en snor, hvor flere av dem har vunnet store internasjonale priser:

  • Volvo XC90 - Årets Bil og Folkets favoritt (Norge)
  • Volvo S90/V90 - Folkets favoritt (Norge)
  • Volvo XC60 - Årets Bil i verden (WCOTY), Folkets favoritt (Norge)
  • Volvo XC40 - Årets Bil i Europa (COTY), Årets Bil i verden (Kvinnelige motorjournalister)
  • Volvo S60/V60

Det er ifølge Volvo etterspørselen etter Volvos SUV-modeller, kalt XC, som bidrar sterkest til salgsveksten selskapet opplever internasjonalt. XC60 er mest etterspurt, tett fulgt av XC40 og XC90. I tillegg bidro selskapets nye modeller i 60-serien (V60, V60 Cross Country og S60) til salgsveksten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer