Ny Smart Fortwo: Større og sterkere krabat

Lille Smart Fortwo vises i helt ny og oppgradert versjon på bilutstillingen i Detroit. Den småvokste toseteren har dessuten blitt betydelig større.

Publisert
Sist oppdatert

Den nåværende Fortwo har vært en stor suksess for Smart. Etter å ha forsøkt seg på en modellforøkning med Forfour og Roadster, måtte Smart innse at det var som utpreget bybil at merket hadde høyest popularitet. Både kompaktbilen Forfour og de sportslige Roadster og Roadster-coupé er nå tatt ut av produksjon, på tross av at de ble lansert senere enn Fortwo. I stedet satser Smart og DaimlerChrysler for fullt på den lille, hekkmotoriserte Fortwo ved å lansere en ny generasjon ni år etter at den første kom til verden.

Betydelig større

Den nye Fortwo har beholdt det tekniske og designmessige særpreget. På grunn av motorens plassering og fraværet av bakseter, har lengden kunnet være svært beskjeden. Forrige generasjon var bare 2,5 meter lang. Den nye har imidlertid vokst ganske kraftig og måler nå snaut 270 centimeter. Fortsatt snakker vi om en svært kort bil, men det spørs om ikke en av de viktigste fordelene og særegenhetene forsvinner med de ekstra 19,5 centimeterne. Forrige Fortwo var nemlig kort nok til å kunne parkeres på tvers i parkeringsfeltene, svært praktisk i overbefolkede storbyer. Den nye kan neppe det, men har til gjengjeld fått bedre fjæringskomfort og mer innvendig plass. I tillegg er sikkerhetsnivået forhøyet, både for passasjerer og fotgjengere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer