Ny sportskupé fra Infiniti: G37 Coupe

For ikke mange dager siden kunne vi fortelle at Infiniti er klar for det norske markedet. Nå viser vi deg G37 Coupe, en av bilene vi snart kan forvente å se på norske veier.

Publisert
Sist oppdatert

Infiniti er Nissans premium-merke og konkurrentene heter først og fremst BMW, Audi og Lexus. Med nye G37 Coupe burde man ha en god mulighet til å få innpass på det europeiske, og kanskje også det norske, markedet. G37 er en videreutvikling av G35, en konkurrent til Audi A4 og BMW 3-serie i mellomklassen. G35 har eksistert både som kupé og sedan. G37 er foreløpig kun vist i kupéversjon, men regn med at også en sedan kommer etter hvert. Inntil da blir BMW 3-serie Coupé og Audi A5 de argeste konkurrentene.

Mer elegant

Nåværende G35 har som navnet antyder en 3,5-liters V6’er på 275 eller 293, avhengig av girkasse, hestekrefter. G37 skiller seg først og fremst fra G35 på områdene design, motor og chassis. Linjene på G37 må kunne sies å være mer moderne og harmoniske enn på den litt kantete utgående modellen, selv om det kun er snakk om relativt overfladiske forandringer. Proporsjonene er beholdt, men man har likevel i våre øyne klart å gjøre formspråket mer elegant.

Større motor

Den andre store forandringen fra G35 til G37 er motoren. 3,5-literen har blitt forstørret til 3,7 liter, ganske stort for å være en sekssylindret motor. Effekten er kommet opp i 330 hestekrefter og dreiemomentet ligger på 367 newtonmeter. Kreftene går fra motoren til bakhjulene via en sekstrinns manuell girkasse, eller en femtrinns automat hvis du foretrekker det. En differensialbrems er også tilgjengelig på enkelte versjoner, i kombinasjon med 19-tommers aluminiumsfelger og litt mer sportslige dekk enn man finner på de standardmonterte 18-tommerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer