Ny stasjonsvogn fra Saab

Saab har presentert 1999-nyhetene, og blant dem finner vi første stasjonsvogn fra den kanten på 20 år. 9-5 Estate kommer til Norge i begynnelsen av neste år, og prisene starter på 366.900 kroner.

Estate er første stasjonsvogn på 20 år fra Saab. Klikk her for større bilde.
Estate er første stasjonsvogn på 20 år fra Saab. Klikk her for større bilde. Vis mer
Publisert

Det er prisen for Estate med den minste motoren (2.0 T) og standardutstyr. I 1999-programmet til Saab kan man velge mellom fire forskjellige motorer og to forskjellige utstyrsnivå.

Fire motorer

Alle motorene er turbo-ladede, og er for øvrig de samme som sitter i sedan-utgavene av 9-5. Den største motoren er en sekssylindret 3-liter som yter 200 hestekrefter. Den fåes imidlertid kun i SE-utgaven, og tilsier en prislapp på 562.700 kroner. Den minste motoren er på 2 liter og 150 hk. 2-literen fåes dessuten med mer sportslige egenskaper, og har 190 hester. Estate er også tilgjengelig med en 2,3-liter som yter 170 hester.

Normal, sport eller vinter

Saab har utstyrt sin nye stasjonsvogn med en 5-trinns manuell gearkasse som standard. Alternativt kan du få en 4-trinns automatkasse som har tre programinnstillinger –sport, normal og vinter. Dette er selvfølgelig ekstrautstyr, og koster 20.000 kroner. V6-motoren kommer kun med automatgir.

Utstyr

Av standardutstyr på Saabs nye stasjonsvogn kan vi nevne: fem 3-punkts sikkerhetsbelter, blokkeringsfrie bremser(ABS), fjernbetjent sentrallås, rattbetjent stereo og ”helt hjem”-funksjon. Sistnevnte funksjon sørger for at frontlysene på bilen lyser deg fram til døra, slik at du kommer deg vel i hus etter at du har lukket, låst og forlatt bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer