Ny, stor Renault - fra Korea

NYHET: I tillegg til selve merket Renault, opererer Renault-konsernet i forskjellige markeder med merkene Dacia og Renault-Samsung. Den nye modellen av sistnevnte merke, SM5, ble lansert i Korea i forrige uke.

Publisert
Sist oppdatert

Er det virkelig en Renault vi ser på disse bildene? Vel... i hvert fall en Renault Samsung. Den nye SM5, som blir bygget og solgt i Sør-Korea, er en familie-sedan som er utviklet på den samme plattformen som Nissan Teana (en modell som ikke importeres til Europa), og en større og mer luksuriøs Samsung-modell, SM7, som ble lansert for mindre enn to måneder siden.

Nye SM5 avløser forrige generasjon med samme navn, som ble solgt i 380.000 eksemplarer fra 1998 til 2004. Bilen ble lansert utstyrt med en to-liters fire-sylindret motor som yter 136 hestekrefter. Den har som basis en ny global plattform utviklet av Renault og Nissan i fellesskap, og som finnes også i Nissans Altima (som selges i USA), og Nissan Teana (som selges i Japan).

Konkurransen i de øvre markedssegmenter er blitt atskillig tøffere i Korea den siste tiden, og SM5 kommer på markedet kort tid etter "storebror" SM7. Renault Samsung lanserte den større og mer luksuriøse SM7 i desember i fjor. Det er en stor sedan (lengde: 4.945 millimeter), utstyrt med en 2,3-liters motor eller en V6-motor på 3,5-liter.

Globalisering

Dette er et av mange eksempler på hvordan globaliseringen i bilindustrien arter seg i praksis, og så langt et av de mer vellykkede eksemplene. I dag går faktisk Renaults operasjoner i Korea med overskudd, og det var ikke mange som for ti år siden ville våget å satse store penger på at Nissan/Renault-alliansen skulle utvikle seg til å bli en "Success-Story".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer