Ny, stor Renault - fra Korea

NYHET: I tillegg til selve merket Renault, opererer Renault-konsernet i forskjellige markeder med merkene Dacia og Renault-Samsung. Den nye modellen av sistnevnte merke, SM5, ble lansert i Korea i forrige uke.

Publisert
Sist oppdatert

Er det virkelig en Renault vi ser på disse bildene? Vel... i hvert fall en Renault Samsung. Den nye SM5, som blir bygget og solgt i Sør-Korea, er en familie-sedan som er utviklet på den samme plattformen som Nissan Teana (en modell som ikke importeres til Europa), og en større og mer luksuriøs Samsung-modell, SM7, som ble lansert for mindre enn to måneder siden.

Nye SM5 avløser forrige generasjon med samme navn, som ble solgt i 380.000 eksemplarer fra 1998 til 2004. Bilen ble lansert utstyrt med en to-liters fire-sylindret motor som yter 136 hestekrefter. Den har som basis en ny global plattform utviklet av Renault og Nissan i fellesskap, og som finnes også i Nissans Altima (som selges i USA), og Nissan Teana (som selges i Japan).

Konkurransen i de øvre markedssegmenter er blitt atskillig tøffere i Korea den siste tiden, og SM5 kommer på markedet kort tid etter "storebror" SM7. Renault Samsung lanserte den større og mer luksuriøse SM7 i desember i fjor. Det er en stor sedan (lengde: 4.945 millimeter), utstyrt med en 2,3-liters motor eller en V6-motor på 3,5-liter.

Globalisering

Dette er et av mange eksempler på hvordan globaliseringen i bilindustrien arter seg i praksis, og så langt et av de mer vellykkede eksemplene. I dag går faktisk Renaults operasjoner i Korea med overskudd, og det var ikke mange som for ti år siden ville våget å satse store penger på at Nissan/Renault-alliansen skulle utvikle seg til å bli en "Success-Story".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.