Ny stor-SUV aktuell for Norge

Amerikansk-inspirerte Hyundai Veracruz kommer snart til Europa. Også her i Norge er det godt mulig at den vil komme i salg.

Publisert
Sist oppdatert

Veracruz er først og fremst beregnet på det asiatiske og amerikanske markedet med sine store motorer og rause dimensjoner. Her i Europa har vi måttet klare oss med Santa Fe og den terrengbilinspirerte Terracan dersom vi ønsket stor SUV fra Hyundai.

Større enn Santa Fe og Terracan

Veracruz legger seg over begge disse hva gjelder størrelse. Men i personlighet er Veracruz mest lik Santa Fe med mye av den samme myke fremtoningen og uten det maskuline arbeidspreget til Terracan.

Syv seter

På samme måte er innsiden en moderne SUV verdig med syv seter og elegante interiørlinjer. Også Santa Fe kan fås med en tredje seterad, men grunnet Veracruz' ekstra lengde regner vi med at de helt der bak får litt mer plass til bein og armer i storebror.

Blant de store

Totallengden er forøvrig 484 centimeter og det plasserer Veracruz midt blant de store premiumSUVene som BMW X5, Volvo XC90 og Mercedes-Benz ML.

Avgiftsgunstig

Prismessig vil den nok imidlertid få en betydelig fordel dersom den kommer til Norge. Grunnen til det ligger i motoriseringen. Kraftkilden som høyst sannsynlig skal benyttes er nemlig en norgesvennlig dieselmotor på relativt sett beskjedne 2,2 liter og 155 hestekrefter, den samme som sitter i Santa Fe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer