Ny stor test av barneseter: Flere faller igjennom

Nå er de ferske resultatene klare.

GODT SIKRET: Riktig sikring av barn i bilen er svært viktig. Flere aspekter må tas med i betraktningen: Hvor sikker selve bilen er for barna i tilfelle uhell, hvor sikkert selve barnesetet er - og selvsagt at man bruker det riktig og fester det på skikkelig vis. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN
GODT SIKRET: Riktig sikring av barn i bilen er svært viktig. Flere aspekter må tas med i betraktningen: Hvor sikker selve bilen er for barna i tilfelle uhell, hvor sikkert selve barnesetet er - og selvsagt at man bruker det riktig og fester det på skikkelig vis. Foto: KNUT ARNE MARCUSSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når man skal velge barnesete til bilen, dette svært viktige sikkerhetsutstyret som beskytter det mest verdifulle man har, er det ikke nok å se på utseendet eller tenke at en dyr stol nødvendigvis må være bra.

Når det er sagt, er det god grunn til å vokte seg spesielt for billige barneseter.

Det er nyttig å huske at folkehelseinstituttet har påpekt at det er bilulykker som er hovedårsaken til alvorlige skader blant barn i Norge, og feil sikring av barn i bilen er synderen.

Her gjør foreldre farlige feil

Ny, grundig test

ADAC og ICRT har, som hvert år, gjennomført det Forbrukerrådet betegner som Europas største og grundigste barnesetetest. Og det skal sies at denne testen er svært omfattende og evaluerer en rekke ulike egenskaper ved de forskjellige stolene.

Kategoriene som evalueres er de følgende, basert på barnets vekt:0+: 0–13 kgI: 9–18 kgII: 15–25 kgIII: 22–36 kg

Ingen babyseter på topplisten

Fire av de testede setene oppnår etter denne testen en plass på Forbrukerrådets «Best-i-test»-liste. Ingen av dem er denne gangen babystoler - best av de testede babystolene er nemlig Cybex Cloud Q. Den beltefestede varianten er tildelt 73 poeng, mens varianten festet på isofix-base får 72, og det strekker altså ikke til for å komme på listen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer