Ny storbil fra Peugeot

Peugeot 407 har ikke vært den suksessen den franske produsenten håpet. Den skal erstattes.

Ny storbil fra Peugeot
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere fått klare signaler om at neste generasjon mellomklasse-Peugeot ikke skulle begå samme feilen som 407: Nemlig en design som ofret de praktiske sider og de plassforhold man forventer fra en bil i denne klassen.

607 pensjoneres

Når det gjelder 607, den store Peugeot-modellen i dagens modellrekke, så har den nådd aldersgrensen - for øvrig en bil vi synes har vært undervurdert. En stor og luksuriøs sedan har vært tradisjon hos Peugeot siden 604 dukket opp på 70-tallet med pretensjoner om å konkurrere mot Mercedes (og vi vet hvordan det gikk!)

Over øvre middelklasse

Vi regner med at den modellen som her blir presentert som et konsept, vil erstatte både 407 og 607. Peugeot skriver i en pressemelding at konseptet - 5 by Peugeot - er et svar på endringene i markedet for store, luksuriøse sedaner og refererer til verdiene som deles av kunder i den øvre mellomklassen (Ford Mondeo, Opel Insignia, Toyota Avensis...), og "luksus"-klassen (her menes tydeligvis Audi A6, BMW 5-serie, Mercedes E-klasse).

Som Audi A6

Ser vi på bilens størrelse, plasserer den seg i skjæringspunktet mellom de to segmentene; 5 by Peugeot Concept er 486 centimeter lang, 188 centimeter bred og bare 142 centimeter høy. Akselavstanden er 281, 5 centimeter. På oss virker det som om Peugeot har brukt Audi A6 som referanse, og dette gjelder også den avrundede designen som gir et unektelig inntrykk av soliditet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.