Ny storbil i dynamikkens tegn

Opirus - sier det deg noe? Hvis ikke er det like greit.

Ny storbil i dynamikkens tegn
Publisert
Sist oppdatert

Her er nemlig et nytt eksempel på at koreanerne er kommet langt på læringskurven når det gjelder vestlig bilsmak - også når det gjelder store biler.

Glem Opirus

Det dreier seg her om Cadenza, Kia Motors' helt nye bidrag i den øvre middelklasse og bilen erstatter den forglemmelige Opirus som hadde en slags ubehjelpelig, halvpompøs og vagt Mercedes-inspirert design. Dette er noe helt annet og Kias designsjef, Peter Schreyer, er ikke redd for å stikke hodet frem. Schreyer er mannen som skapte den opprinnelige Audi TT og fikk jobben hos Kia i 2006.

Imageløft

Kia, som er en del av det fremadstormende Hyundai-konsernet har den senere tiden forbedret sitt image kraftig, i særlig grad takket være cee'd, Golf-konkurrenten som ble introdusert sammen med merkets sterke 5+2-årsgaranti og som nylig fikk en Schreyer-styrt ansiktsløftning. Kia Soul med sin originale og trivelige formgivning er blitt lagt merke til og den kompakte Venga er et friskt pust i sitt segment. Sedanen Forte, som nylig ble introdusert som hybrid, men som ikke blir importert til våre breddegrader, har også en tidsmessig og relativt dynamisk design.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer