Ny Subaru Forester straks klar

Subaru Forester er en gammel kjenning. Svært gammel, vil enkelte hevde. Nå kommer det snart en helt ny generasjon.

Publisert
Sist oppdatert
Som vi ser kommer man neppe til å bygge noen fullblods SUV, men snarere satse på en fleksibil-inspirert crossover-løsning.


På Subarus japanske sider kan du følge nedtellingen til avdukingen av neste generasjon av den i alle fall til tider populære folke-SUVen. I skrivende stund er det 26 dager igjen å vente. I mellomtiden får vi nøye oss med et bilde av hekken til Forester, samt et par av Foresters konsept-forløper Exiga.

Ikke fullblods SUV

Exiga Concept
Exiga Concept Vis mer

Ny Subaru Forester straks klar

  1. Store bilder
Ny Subaru Forester straks klar


Denne bilen ble nemlig vist på bilutstillingen i Tokyo litt tidligere i høst og vitner tydelig om hvordan neste generasjon Forester vil bli seendes ut. Som vi ser kommer man neppe til å bygge noen fullblods SUV, men snarere satse på en fleksibil-inspirert crossover-løsning. Kanskje ikke noen bombe med tanke på at dagens Forrester heller ikke er noen skikkelig SUV. Til det er den for lavbygd.

Firehjulsdrift og bokserdiesel?

Likevel kommer man trolig til å satse på tradisjonell Subaru-teknikk med firehjulsdrift og boksermotorer som viktigste kjennetegn. Subaru er jo også i ferd med å utvikle en bokserdieselmotor som skal være klar neste år. Det er nærliggende å tro at denne vil debutere i Forester, men foreløpig er det for tidlig å si noe sikkert om dette.

Mørkt

Den dårlige bildekvaliteten på skjermdumpen fra Subarus japanske hjemmeside skyldes forøvrig at vi har lyst opp det svært mørke og hemmelighetsfulle bildet fra Subaru kraftig slik at man ser litt mer av selve bilen.

Subaru Forester skal vises på bilutstillingen i Detroit som åpner 19. januar. De første bildene skal imidlertid slippes rundt juletider, så følg med videre på Dinside Motor.

Store bilder av Exiga Concept og hekken til nye Forrester finner du her.

Her finner du mer Subaru-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer