Model 2

Ny superbillig Tesla

Nå har sjefen bekreftet: To nye Tesla-modeller er på gang – den ene superbillig. Her er alt vi vet så langt.

SÅ BILLIG: Tesla-sjef Elon Musk har allerede bekreftet at bilen som blir et hakk mindre enn Model 3, skal koster fra 25 000 dollar – 275 000 kroner med dagens kurs. Dette er en eneste offisielle designstudien av bilen. Ill: Tesla
SÅ BILLIG: Tesla-sjef Elon Musk har allerede bekreftet at bilen som blir et hakk mindre enn Model 3, skal koster fra 25 000 dollar – 275 000 kroner med dagens kurs. Dette er en eneste offisielle designstudien av bilen. Ill: Tesla Vis mer
Publisert

Det var under den årlige konferansen for investorer at Tesla-sjef Elon Musk bekreftet at «vi utvikler flere nye modeller. Vi sitter ikke bare på hendene våre». Hele programmet fra «Tesla Investors Day» ligger her på en lang Youtube-video.

Modellene Musk refererer til er en bil som blir mindre og ikke minst mye billigere enn Model 3. Foreløpig er det spekulert i om denne kommer til å få navnet Model 2, men det er ikke sikkert. I tillegg skal utviklingen av en SUV som er mindre enn dagens Model Y ha startet. Den kommer muligens til å få navnet Model Q.

Koster fra 275 000,-

Den første bilen begynner det nå å komme en del opplysninger om. Den kommer til å bli på størrelse med VW ID.3. Musk har tidligere bekreftet at prisen skal starte på 25 000 dollar, eller rundt 275 000 kroner med dagens høye dollarkurs.

Det er flere grunner til at Tesla blir i stand til å kutte prisen på denne bilen så dramatisk. For det første utvikler Tesla en ny og enklere produksjonsprosess, der deler av bilen bygges helt ferdig på forskjellige steder og settes sammen til ferdig bil på ett sted helt til slutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer