Ny SUV: Mazda CX-7

MX-Crossport ble vist i Detroit i januar, og nå er det bekreftet at bilen kommer i produksjon. Den skal hete CX-7.

Publisert
Sist oppdatert

Mazda bekrefter nå at konseptbilen MX-crossport er klar for produksjon. Lansering er ventet i USA mot slutten av 2006, og en eventuell lansering Europa og Norge vil ikke skje før inn i 2007. Det er med andre ord litt tidlig å løpe til butikken allerede.

Dette er ikke en bil som skal konkurrere med Honda CR-V og Nissan X-Trial. Denne vil nok helle mer mot biler som BMW X3 og Nissan Murano. Alt kommer an på hvilke motorer den blir utstyrt med.

På bilutstillinger blir interessen for en konseptbil målt, og det legger noe av grunnlaget for om en bil tar steget fra konsept til produksjon. Responsen på MX-Crossport har blitt målt i Detroit, og nå er altså avgjørelsen tatt.

Nytt navn

CX er et nytt navn og vil bli navnet på alle Mazdas crossover-modeller i fremtiden. CX-7 blir den første bilen i denne serien. Sportsbiler med wankelmotor, som RX-7, vil fortsatt hete RX, og sportsbiler med stempelmotor, som MX-5, vil hete MX. En ny MX-5 ble vist i Geneve i år, og kommer til Norge neste sommer. De masseproduserte modellene vil fortsatt hete 2, 3, 5 og 6. Tribute, B-series og MPV blir også urørt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.