Ny Suzuki Grand Vitara

Konseptet X2 er blitt til Escudo - navnet på Vitara/Grand Vitara-modellrekken i Japan. Det betyr at vi med tid og stunder kan se frem til avløsning av den nåværende Grand Vitara også hos oss.

Publisert
Sist oppdatert

I 1988 dukket den første Suzuki Vitara opp på markedet. Siden har den lille firehjulstrekkeren gjort en anstendig karrière, og nå går teppet opp for generasjon III.

Basert på konsept X2

Ifølge Suzuki er den Escudo som vises her, basert på konsept X2 som ble vist på bilmessen i New York i mars. Bilen skulle være et uttrykk for en såkalt "livsstilsfilosofi"... (!?) Det er litt snodig at den introduseres først i Japan, hvor produsenten regner med å selge 15.000 eksemplarer per måned. Det ble nemlig spilt til de grader opp mot et amerikansk publikum ved presentasjonen i USA. Var ikke reaksjonene som forventet?

Større enn dagens Grand Vitara

Biler har en tendens til å bli gradvis større etter hvert som kundene også får økede dimensjoner i alle retninger. Intet unntak for nye Vitara i så måte. Denne kompakt-SUV'en er nå 4,39 meter lang (dagens Grand Vitara: 4,22), 1,81 meter bred (1,78) og 1,70 meter høy (mot 1,74). Akselavstanden vokser fra 2,48 til 2,64 meter. Det ser da også ut til at det blir mer plass innvendig enn i den eksisterende modellen.

Godt med krefter

Den fremtidige Grand Vitara ble i første omgang presentert med to motorvarianter. Mens vi venter på nyheter på dieselsiden kan vi konstatere at det er bra med hestekrefter som tilbys: en firesylindret to-litersmotor som yter 145 hestekrefter og 193 newtonmeter og en 2,7 liters V6-motor på 184 hester og 250 newtonmeter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.